Recensie: Vrouwen van de Leeuwenhof 2: Mathilda’s geheim – Corina Bomann

Mathilda's geheim

Na mijn enthousiaste recensie over ‘Agneta’s erfenis’ is het vandaag tijd voor de recensie van deel 2, Mathilda’s geheim, van de ‘Vrouwen van de Leeuwenhof’-serie van Corina Bomann. Ben je er klaar voor?

LET OP: Er kunnen spoilers van deel 1 in deze recensie staan.

Het verhaal van Mathilda’s geheim

Hier gaat ‘Mathilda’s geheim’ over:

Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. De wereld zit vol gevaren voor een jong meisje. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt haar mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.

Mijn mening

‘Mathilda’s geheim’ is deel twee van de ‘Vrouwen van de Leeuwenhof’-serie. Het is aan te raden om deel 1 (‘Agneta’s erfenis’) eerst te lezen. Anders lees je misschien spoilers uit deel 1. Dat is jammer. Ik heb deel twee gelijk erachteraan gelezen en dan zit je lekker in het verhaal. Het is leuk om te lezen hoe het verder gaat.

Als lezer weet je bepaalde dingen en geheimen al, maar Mathilda weet dit nog niet. Dat maakt het een interessant verhaal. Je wacht steeds op dat allesbepalende moment. Toen dat moment voorbij was, kreeg ik hetzelfde gevoel als bij deel 1. Langzaam werd ik weer verliefd op het verhaal en de vrouwen van de Leeuwenhof.

Mathilda lijkt qua karakter op Agneta. Ze heeft een sterke eigen wil en ze staat sterk in haar schoenen. Er zit een personage in dit verhaal die ik totaal niet mag. Hij haalde het bloed onder mijn nagels vandaan.

Het verhaal is kabbelend. Het tempo is wat aan langzame kant. Hiermee lijkt het op het eerste deel. De details van het landgoed en de sfeer maken veel goed. Er gebeuren wel een paar spannende dingen.

De lat werd met deel 1 heel hoog gelegd. Het is lastig om dat te overtreffen. ‘Mathilda’s geheim’ is een ander verhaal met een hele andere hoofdpersoon. Het is mooi vervolgdeel in deze serie. Er zijn een aantal emotionele momenten. Het einde is zo mooi. Het geeft je een glimp van deel 3. ‘Solveigs belofte’ komt in februari 2021 uit.

Mathilda’s geheim is een waardige opvolger in de serie. Het is een heel mooi verhaal!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek!

Je kunt het boek in de lokale of online boekhandel bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mathilda’s geheim

Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij
ISBN ebook: 9789402313871 
Prijs ebook: €11,99
ISBN paperback: 9789022587171 
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge