Recensie: Onvindbaar – Kathy Tailor

Onvindbaar

Sommige boeken hebben direct je aandacht. Onvindbaar van Kathy Tailor is zo’n boek. Ik zag de cover, las de titel en de flaptekst en dacht: ‘Dit moet ik lezen!’ In mijn recensie vertel ik je meer over deze spannende YA (Young Adult). Lees je mee?

Het verhaal van Onvindbaar

Hier gaat ‘Onvindbaar’ over:

Freya begint het nieuwe schooljaar op een kostschool in de bossen. Haar moeder is een halfjaar geleden overleden en haar vader verwerkt zijn verdriet door zich volledig op zijn baan te storten. Hij heeft dan ook besloten dat Freya beter af is op een kostschool.
Al na een paar dagen verdwijnt haar klasgenoot Maria. De meesten zoeken er niets achter, het zal wel aandachttrekkerij zijn. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe vriendin Terri gaat ze op onderzoek uit. Wat kan er gebeurd zijn? Weet Maria’s ex-vriend meer? En waarom had ze contact met een drugsdealer?
Freya raakt steeds dieper verwikkeld in de intriges en geheimen rond de verdwijning van Maria. Niet iedereen is even blij met haar bemoeienis. Gelukkig heeft ze de knappe Leo nog, alleen jammer dat hij haar docent is…

Mijn mening

De proloog is kort, maar Kathy Tailor weet met weinig woorden veel te zeggen. Er zit ontzettend veel spanning in dit stukje tekst. Het is direct spannend.

Freya is een leuk personage. Ze heeft een interessant karakter en wordt goed uitgewerkt, maar is soms een beetje naïef. Ze heeft ontzettend veel meegemaakt voor haar leeftijd en dat wordt door Kathy Tailor heel geloofwaardig neergezet. Het is, denk ik, ook een herkenbaar personage. Terri is een leuk bijpersonage. De teksten op haar kleding zijn geweldig.

De kostschool is een spannende setting. Eigenlijk komt alles van de middelbare school voorbij: van populaire groepjes tot verschrikkelijke docenten. Het is herkenbaar en daardoor geloofwaardig.

Sommige gebeurtenissen zijn nogal apart. Daar moest ik even aan wennen. Opeens gaat het verhaal heel snel (ik wil geen spoilers weggeven) en wordt het verhaal even lastig te volgen. Uiteindelijk komt alles bij elkaar in een geraffineerd einde. Het zit ontzettend goed in elkaar!

Onvindbaar is een spannende Young Adult met een geraffineerd einde! Het zit zo goed in elkaar!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Best of YA Books voor het boek!

*Je kunt het boek kopen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Onvindbaar

Auteur: Kathy Tailor
Uitgever: Best of YA Books
ISBN ebook: 9789000373994
Prijs ebook: €11,99
ISBN paperback: 9789000373987 
Prijs paperback: €18,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge