Recensie: Op mijn woord – René Rockx

Op mijn woordVan schrijver René Rockx kreeg ik zijn gedichtenbundel Op mijn woord. Ik lees niet veel gedichten, maar ik kan er wel altijd van genieten. Een goed gedicht kan me heel erg raken. In deze recensie vertel ik je meer over deze gedichtenbundel. Lees je mee?

Het verhaal

‘Op mijn woord’ is een bundel met toegankelijke gedichten, minimaaltjes en doordenkertjes. De teksten halen verschillende thema’s aan. De woorden worden zo gebruikt, dat ze de lezer soms verrassen en verwarren. De lezer kan een eigen invulling geven aan de woorden.

Mijn mening

De cover van ‘Op mijn woord’ sprak me direct aan. Het heeft iets zachts en liefs. Het geeft een heel toegankelijk gevoel.

De gedichten zijn kort en krachtig. Sommige gedichten kon ik niet plaatsen en maakte me, inderdaad, in de war. Andere gedichten vond ik heel mooi en soms moest ik lachen om bepaalde woorden of zinnen.

Bij de doordenkertjes speelt René Rockx met taal. Gewone woorden die normaal lijken, maar in de combinatie met andere woorden een belangrijke rol hebben. Sommige doordenkertjes zijn heel erg grappig!

Het ligt aan de lezer hoe hij of zij de gedichten, doordenkertjes en minimaaltjes opvat. De eigen interpretatie is hierbij heel belangrijk.

In Op mijn woord speelt René Rockx met taal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt René Rockx voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

One Reply to “Recensie: Op mijn woord – René Rockx”

  1. Ik was ook meteen geraakt door de cover, die maakt echt dat je het op wilt pakken. Het is een heerlijk bundeltje om op te pakken, door te bladeren en stil te staan bij de gedichtjes of kronkels..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge