Recensie: Paloma – Cees van den Berg

Ik kreeg het persbericht van Paloma van Cees van den Berg binnen en ik was direct verliefd. Soms heb ik dat met een boek. Van Uitgeverij Lemniscaat kreeg ik het boek opgestuurd en ik ben er gelijk in begonnen. Maak je klaar voor een hartverwarmend verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Paloma

Hier gaat ‘Paloma’ over:

Ontmoet Paloma, Napoleon en de vrienden die ze onderweg maken. Paloma is superslim. Ze is 11 jaar en zit al in 4 vwo. Die hersens heeft ze van haar moeder, een beroemde wiskundige. Maar diezelfde moeder is een jaar geleden overleden. En haar vader weet niet hoe hij daarmee om moet gaan, met alle gevolgen van dien… Daar heeft Paloma nu iets op verzonnen. Ze gaat geld verdienen door een idee van haar moeder te verkopen. Heel veel geld. Maar daarvoor moet ze wel eerst naar Amsterdam zien te komen. Mét haar behoorlijk koppige geit Napoleon. Dat is het begin van een vrolijk en ook ontroerend avontuur, waarbij Paloma geweldige nieuwe vrienden én zichzelf leert kennen. Maar zal ze ook al dat geld verdienen en haar vader kunnen redden?

Mijn mening

‘Paloma’ is een hardcover met een hele mooie voorkant. Het glinstert een beetje en je krijgt direct een goed gevoel. De eerste indruk van het boek is direct goed. De details gaan ook aan de binnenkant verder.

Het begin van dit jeugdboek is heel emotioneel. Het zet de toon en je weet eigenlijk direct welke kant het verhaal op gaat. Soms is het een tikkeltje vlak, maar soms zit er ook heel veel diepgang in. Het is soms niet helemaal in balans.

Paloma vind ik een heel leuk personage. Ze is heel slim en soms lijkt ze heel volwassen in haar handelen. Toch merk je wel dat ze nog een kind is. Napoleon, de geit, is een heerlijk bijpersonage. Hij vervult misschien niet een belangrijke rol, maar hij zorgt zeker voor een lach op je gezicht. Ik heb soms hardop gelachen om zijn capriolen.

Tijdens de reis van Paloma ontmoet ze allerlei bijzondere mensen. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Het verhaal is zo leuk! Je leeft intens mee met Paloma, het is emotioneel, maar tegelijkertijd ook heel vrolijk. Ondanks dat het overlijden van de moeder van Paloma een rol speelt in het verhaal is het geen zwaar boek. Het verhaal is heel luchtig gehouden. Het is een hartverwarmend verhaal!

Ik heb genoten van ‘Paloma’. Zoek je nog een mooi jeugdboek? Lees dan deze!

Paloma is hartverwarmend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lemniscaat voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Paloma

Auteur: Cees van den Berg
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat
ISBN hardcover: 9789047713531  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge