Recensie: Papierwandelaar – Ilja Nijdam

Cover van Ilja Nijdam

Van auteur Ilja Nijdam kreeg ik haar boek Papierwandelaar. Wat een originele invalshoek heeft dit verhaal. Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Papierwandelaar

Zara heeft een hekel aan boeken. Niet omdat ze niet van lezen houdt, maar omdat ze in het boek verdwijnt. Letterlijk.
Haar aversie tegen letters op papier gooit haar leven danig in de war, totdat ze Sorley ontmoet.
Dankzij hem leert ze omgaan met haar twijfelachtige gave. Maar zal het geheim dat ze delen genoeg zijn om alle obstakels op hun weg te overkomen?

Mijn mening

‘Papierwandelaar’ heeft een originele invalshoek. Als lezer herken je vast wel het gevoel dat je verdwijnt in een boek. Je komt als het ware in een bubbel. Zara overkomt dit dus letterlijk. Dit vond ik zo leuk bedacht! De titel vind ik opvallend. De cover vind ik minder aantrekkelijk. Misschien komt het door het lettertype op de cover. Het spreekt me minder aan.

Zara is een leuk personage. Ze is een tiener, maar sommige uitspraken of woorden kunnen echt niet. Het past niet bij de leeftijd van haar als personage. Sommige gebeurtenissen passen ook niet bij de leeftijd van Zara. Het is natuurlijk wel fictie, maar soms wringt het een beetje. Het komt niet helemaal geloofwaardig over.

Ilja Nijdam heeft een fijne stijl. Het is vlot en het verhaal heeft vaart. De fantasie in dit verhaal is geweldig. Ik heb hier zo van genoten. Het concept is goed uitgewerkt en goed doorgevoerd in het verhaal.

Papierwandelaar is een origineel verhaal!

Liefs,

Veronique

Bedankt Ilja Nijdam voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Papierwandelaar

Auteurs: Ilja Nijdam
ISBN e-book: 9789082163827 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge