Recensie: Plusmama ben je niet, dat word je – Irma Huis in ’t Veld

Plusmama

Toen ik een mailtje kreeg van schrijfster Irma Huis in ’t Veld over haar boek, Plusmama ben je niet, dat word je, twijfelde ik geen seconde. Ik was nieuwsgierig naar het verhaal. Het woord ‘plusmama’ vind ik heel leuk klinken en ik was benieuwd naar het verhaal van Irma. Na het lezen van het boek was ik overmand door emoties. Ik vertel je in deze recensie meer over het verhaal en mijn eigen emoties. Lees je mee?

Het verhaal van Plusmama ben je niet, dat word je

Laten we beginnen met de inhoud van het boek:

Irma was een vrolijke single die vaak tot in de late uurtjes uitging, maar toen ze verliefd werd op een man die al twee kinderen had, veranderde alles. Ze moest wennen aan haar nieuwe leven als ‘plusmama’, maar wilde ook al haar liefde geven aan haar nieuwe gezin. ‘Het ingewikkelde is dat je nooit zoals een biologische moeder rustig hebt kunnen wennen aan kinderen.’

‘Mijn leven was perfect. Althans dat vond ik. Een leuk huis, leuke baan, veel vrienden en vriendinnen, een fijne familie en een liefdevolle relatie. Dit alles duurde ongeveer tot mijn dertigste levensjaar. Daarna zag ik de clichés van een alleenstaande op zoek naar de liefde een voor een waarheid worden.’

Unboxing en mijn emoties

Unboxing Plusmama

Het boek was heel leuk ingepakt en dat wilde ik ook graag even met je delen. Als jij het boek koopt via de webshop van Irma, dan wordt het zo bezorgd. Alvast 10 punten voor de inpakvaardigheden van Irma!

Tijdens en na het lezen werd ik overmand door emoties. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 20 was. Daarom herkende ik sommige situaties uit het boek vanuit het ‘kind’. Dit bracht de nodige emoties mee. Soms heb ik het nog moeilijk met de scheiding en dat is oke. Ik deel dit, omdat dit er ook bij hoort. Dit is wat een boek met iemand kan doen.

Mijn mening

Irma Huis in ’t Veld maakt met ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ een taboe bespreekbaar. Ze deelt verschillende vooroordelen (je wist waar je aan begon!) met je en deelt haar eigen avontuur, gevoelens en gedachte. De openheid van Irma is bewonderenswaardig.

Het persoonlijke verhaal van Irma wordt afgewisseld met de ervaringen van ervaringsdeskundigen (andere plusmama’s) en uitleg door een deskundige (kinder- en stiefgezincoach). Bepaalde gevoelens en gedachten van Irma werden hierdoor theoretisch onderbouwd. Ik vond de afwisseling tussen het persoonlijke verhaal en de deskundige leuk en origineel, maar zelf lees ik liever door. Soms haalde het me uit mijn leesritme.

De vormgeving van ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ is om door een ringetje te halen. Er is gelet op details.

Als jezelf stiefmoeder/bonusmoeder/plusmama bent, zul je veel herkennen. Als kind zul je ook situaties herkennen. De emoties van Irma spatten van de pagina’s.

Plusmama ben je niet, dat word je is taboedoorbrekend. Het is bewonderenswaardig hoe Irma haar verhaal verteld.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Irma Huis in ’t Veld voor het boek!

Je kunt het boek hier bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Plusmama ben je niet, dat word je

Auteur: Irma Huis in ’t Veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge