Recensie: Portland – Ramon van Huffelen

Van auteur Ramon van Huffelen kreeg ik zijn thriller Portland. Een boek met een voorkant waar je naar blijft kijken. Ik ga je in mijn recensie meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Portland

Undercoveragent Erik Schoeman beëindigt voor zijn eigen veiligheid een gevaarlijke infiltratie-actie bij de Amsterdamse Natoli-familie. Tijdens een vakantie met zijn vrouw Debbie en ernstig zieke dochter Sanne krijgt Erik het bericht dat twee van de drie Natoli’s bij een mislukte drugsdeal zijn doodgeschoten. Bij terugkomst treft het gezin hun huis overhoop gehaald aan. Eriks adres is bekend bij Gio, het enige familielid dat de moordpartij overleefde. Het Openbaar Ministerie en de politie brengen Erik en zijn gezin in veiligheid. Ondertussen onderwerpt een rechercheur van de Rijksrecherche Erik aan een intimiderend verhoor. Wat zocht Gio in zijn huis? Had Erik een ander motief om de infiltratie af te breken? Welk verband legt de rechercheur tussen de mislukte undercoveroperatie, Eriks dochter Sanne en een stad in een heel ander werelddeel?

Mijn mening

De cover van ‘Portland’ is zo goed gedaan. Je blijft eigenlijk maar kijken. Je ontdekt steeds meer details. Er is goed over nagedacht. Je herkent na het lezen verschillende elementen uit het verhaal.

Ramon van Huffelen heeft een goede stijl. Het is vlot en het verhaal heeft een goed tempo. De spanning wordt goed opgebouwd.

De personages zijn menselijk en hebben een mooie diepgang. De schuingedrukte stukken maken het persoonlijker. Er is een bepaalde link die je gaat leggen en dat vond ik heel mooi gedaan. Sorry, het is een tikkeltje vaag, maar ik wil geen spoilers weggeven. Heden en verleden kruipen op een mooie manier langzaam naar elkaar toe. Het plot zit gewoon goed in elkaar.

In het begin moest ik even wennen aan het ik-perspectief. Het zorgt ervoor dat je meer één bent met de personages. Soms raakte ik wel de draad een beetje kwijt, omdat er soms veel informatie wordt gegeven.

Dit is het debuut van Ramon van Huffelen, maar het belooft veel goeds. Ik ben benieuwd naar meer werk!

Portland is een snelle thriller met een goed plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt Ramon van Huffelen voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Portland

Auteur: Ramon van Huffelen
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN paperback: 9789493266865  
ISBN E-Book: 9789464640021 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge