Recensie: Rijngoud – Dirk Debeys


Rijngoud van Dirk Debeys vond ik waanzinnig. Het is zo’n strakke thriller! Ik vertel je in mijn recensie meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Rijngoud

Jonas Keller en zijn vriendin Emma zijn vastberaden de opdrachtgevers van de brutale moord op zijn gezinsleden veertien jaar geleden te vinden. De zoektocht naar de ‘Zwarte Weduwe’ brengt hen naar Koblenz aan de Rijn, waar ze de hulp inroepen van een privédetective. Wanneer de detective bijna om het leven komt en Emma in de handen van de nietsontziende moordenaars valt, moet Jonas alles op alles zetten om de waarheid te ontrafelen. Stap voor stap komt hij dichter bij de geheimzinnige opdrachtgever, maar kan hij de confrontatie met een goed bewaard geheim van zijn vader aan? Zal Jonas erin slagen om Emma terug te vinden en zal hij eindelijk wraak kunnen nemen?

Mijn mening

‘Rijngoud’ vond ik een waanzinnige thriller. Het begint heel strak en je zit direct in de actie. Het is alsof er een actiefilm start. Je krijgt precies genoeg, overzichtelijke, informatie tijdens de acties in het verhaal. Het is goed in balans. De hoofdstukken zijn kort en dit houdt het tempo natuurlijk ook lekker hoog.

Dirk Debeys heeft een filmische stijl. Het is beschrijvend zonder te veel details. Jonas Keller en Emma zijn interessante personages. Ik had het idee dat er nog meer in de personages zit en ik denk dat het verhaal van beide personages nog niet af is.

Je weet in deze thriller goed waar je aan toe bent. Geen psychologische spelletjes, maar gewoon een verhaal vol actie. De cover vind ik interessant en is eens wat anders dan de bekende covers. Het plot van ‘Rijngoud’ vond ik heel erg goed. Ik ben benieuwd naar meer van Dirk Debeys!

Rijngoud is gewoon heel erg goed!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Pelckmans voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rijngoud

Auteur: Dirk Debeys
Uitgever: Pelckmans
ISBN e-book: 9789464018417
ISBN paperback: 9789464017557

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge