Recensie: Een wonder – Victoria Mas


Het bal der gekken‘ van Victoria Mas maakte heel veel indruk op me. Toen ik hoorde dat Een wonder uitkwam, was ik direct nieuwsgierig. Kon dit verhaal tippen aan het fantastische debuut? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Een wonder

Zuster Anne, non in de kloosterorde Zusters van de Liefde, krijgt van een medezuster de voorspelling dat in Bretagne de Heilige Maagd aan haar zal verschijnen. Ze wordt uitgezonden naar een eiland voor de kust van Finistère, waar ze hoort over een jongen die zegt een verschijning te hebben gezien.

Maar hebben de anderen het wel goed begrepen? Willen ze misschien te graag geloven dat hij de Maagd Maria heeft gezien? Er ontstaat grote verwarring, die het hele eiland op zijn kop zet. Bestaande verhoudingen komen op scherp te staan en iedereen ziet zich genoodzaakt zijn kijk op de wereld bij te stellen. Intussen razen stormen over het eiland en verdorren de planten door de overdaad aan zout en zon. Zijn het voorboden van een onvermijdelijk drama?

Mijn mening

‘Het bal der gekken’ is het debuut van auteur Victoria Mas. Dit boek had zo’n sterke cover en ik was heel blij om te zien dat dezelfde stijl was gebruikt bij ‘Een wonder’. Het doet me ergens ook denken aan de mooie ramen in een kerk. Het is misschien wat druk, maar ik vind het fantastisch. Het is in ieder geval opvallend.

Het debuut van Victoria Mas bleef me nog lang bij en daarom was ik heel benieuwd naar dit nieuwe boek. Misschien ben ik daarom een beetje teleurgesteld. Ik had de lat heel hoog gelegd. Misschien wel te hoog. In het debuut zat een thema waar ik graag meer over wilde weten en dat miste ik bij ‘Een wonder’.

Er zitten veel personen in het verhaal, maar toch is het duidelijk. Ze worden goed geïntroduceerd. Zuster Anne heeft iets ongenaakbaars, maar is tegelijkertijd heel menselijk.

Het verhaal is heel veel tegelijk. Het is mooi, maar heeft ook iets raars, aparts. Het heeft een prachtig einde. Victoria Mas heeft een heel eigen stijl en als je dat in boek twee al kunt laten zien dan ben ik benieuwd naar meer! Ik denk dat we nog veel kunnen verwachten van deze auteur.

Een wonder is heel veel tegelijk: gemoeder, apart, raar en mooi.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer van Victoria Mas?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Het Spectrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een wonder

Auteur: Victoria Mas
Uitgever: Uitgeverij Het Spectrum
Vertaling: Andreas Dijkzeul
ISBN e-book: 9789000386079
ISBN hardcover: 9789000386062

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge