Recensie: Roadtrip – Graeme Simsion & Anne Buist

Gisteren vertelde ik je al over ‘Camino’ van Graeme Simsion en Anne Buist. Vandaag vertel ik je alles over het vervolg Roadtrip. Wandel je mee naar Rome?

Lunchdate & Tom

Om de lancering van ‘Roadtrip’ te vieren ging ik, samen met bloggers en boekhandelaren, op digitale lunchdate met Graeme Simsion en Anne Buist. Zo leuk! Het was heel gezellig en ik vond het bijzonder om ze te ontmoeten.

En deze foto van Tom kon ik je natuurlijk niet onthouden. Laten we nu verder gaan met de recensie!

Het verhaal van Roadtrip

Hier gaat ‘Roadtrip’ over:

Drie jaar geleden liepen veertigers Zoë en Martin samen de Camino. Op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome. Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen. De tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. Voor de everzwijnen. Gelukkig is er wel altijd wijn. In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld, maar Camilles ziekteverschijnselen worden heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen. En dan slaat het noodlot toe, maar natuurlijk niet zoals je zou verwachten…

Mijn mening

De cover van ‘Roadtrip’ past perfect bij ‘Camino’, maar ook bij de voorgaande boeken van Graeme Simsion. Het is grafisch heel sterk. Het is een aantrekkelijk boek. De sfeer van Italië komt ook goed naar voren.

Na het lezen van ‘Camino’ was ik benieuwd naar dit deel. Ik was namelijk nog lang niet klaar om afscheid te nemen van Zoë en Martin. Het zijn twee leuke personages en in dit deel leer je ze nog beter kennen, maar je leert ook de andere personages, zoals Camille en de dochter van Martin kennen. De MS van Camille voelt levensecht en dit gegeven zal je regelmatig raken. Je leeft zo met haar mee.

De relatie tussen Zoë en Martin ontwikkelt zich op een mooie manier. Daarnaast heb je nog andere relaties die op een bijzondere manier worden uitgewerkt.

In dit deel staat ook een mooie tekening van de reis van het gezelschap. Hierdoor wist je precies waar je aan het ‘wandelen’ was. Ik had tijdens het lezen het gevoel dat ik mee wandelde. Ik dwaalde over de weggetjes en ik kon bijna het eten proeven.

Het is aan te raden om eerst ‘Camino’ te lezen. Er staan namelijk een aantal spoilers in dit deel. Ik vond het trouwens erg fijn om verder te kunnen lezen. Ik heb enorm genoten van ‘Roadtrip’.

Roadtrip is een hele mooie roman! Genieten geblazen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Roadtrip

Auteur: Graeme Simsion & Anne Buist
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN paperback: 9789024595181 
ISBN E-book: 9789024595198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge