Recensie: Sores – Koen PH Romeijn

Sores

Van Koen PH Romeijn las ik al zijn scifi De Strop Ploeg’ en toen Uitgeverij GVMedia vroeg of ik zijn nieuwste boek Sores wilde lezen, was ik direct enthousiast. ‘Sores’ is namelijk een roman en dat is een heel ander genre dan een scifi-boek. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Sores

Dit is wat er op de achterkant van ‘Sores’ staat:

Waar ligt de grens tussen werkelijkheid en verbeelding? Tussen realiteit en fictie? Gian Posthumus is het zat. Hij is op. Klaar met ploeteren. Klaar met alles. Werk, familie, vrienden. Buiten zijn toenemende hallucinaties heeft hij niets meer. Geen enkele verplichting. Geen bemoeienissen. Slechts zijn bezoekjes aan de psycholoog dwingen hem de wereld buiten zijn appartement te moeten trotseren. Dat, en zijn opstandige zoon Kato die hem sporadisch komt opzoeken.

Mijn mening

Het begin van ‘Sores’ is een tikkeltje vaag en je weet eigenlijk niet wat je aan het lezen bent. Waar gaat het heen? Toch weet het verhaal je te raken en je wordt meegenomen. Je leest door. De pagina’s vliegen door je handen. (Sorry! Cliché!)

Koen PH Romeijn heeft een stoere, ruwe stijl. Je moet van deze stijl houden. Ik vond het een fijne stijl om te lezen. Het verhaal is een beetje gek en anders dan andere boeken. Ergens is het ook gewaagd. Het verhaal liet me niet meer los.

Er zitten een aantal goede twisten in. Je ziet ze niet aan komen, ze verrassen je en je bent overrompeld. Het einde vond ik heel interessant en onverwachts.

De inleiding over het waargebeurde gedeelte van de roman geeft een extra dimensie aan het verhaal. Het verschil tussen ‘Sores’ en zijn eerste boek ‘De Strop Ploeg’ is groot. Dit laat de veelzijdigheid van Koen PH Romeijn als schrijver zien.

Sores is anders dan andere boeken. Het is gewaagd! De pagina’s vliegen door je handen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij GVMedia voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge