Recensie: Spiegel – Guido Eekhaut

Vandaag heb ik de recensie van Spiegel van Guido Eekhaut voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Spiegel

Abraham Wolff is een voormalige politieman in New Orleans. Hij probeert nu aan de kost te komen als private detective, en krijgt soms de meest vreemde opdrachten toegeschoven. Dat kan niet verbazen, want dit is de duistere versie van New Orleans, waar de Strigoi meester zijn van de nacht.

Mijn mening

De cover van ‘Spiegel’ sprak me direct aan en de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Het klonk heel onheilspellend. De flaptekst is trouwens heel kort. Je krijgt genoeg informatie om geprikkeld te raken. Er wordt in ieder geval niks verklapt over het verhaal.

De stijl van Guido Eekhaut vond ik niet zo prettig. De zinnen zijn erg lang en daardoor raakte ik de draad soms kwijt. De beschrijvingen zitten vol details, maar voegen soms voor mijn gevoel niks toe. Als lezer wil je deze informatie wel graag onthouden, omdat je denkt dat je dit later nog nodig gaat hebben. Dat blijkt soms niet het geval. Ik vond ook soms de opsommingen erg lang.

Het verhaal is kabbelend. Er zit weinig vaart in het verhaal. Je moet echt houden van het psychologische spel dat Guido Eekhaut speelt. Er is toch iets wat me intrigeert. Omdat ik regelmatig de draad kwijtraakte, vond ik het wel lastig om mijn focus te houden. Jammer, want door de flaptekst was ik heel nieuwsgierig.

Abraham Wolff is een interessant personage. Hij draagt deze thriller op een mooie manier. Het samenspel met Alice, zijn chauffeur/partner in crime, is mooi gedaan. Het einde en het plot zijn wel verrassend.

Blogtour Spiegel

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour van Spiegel. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Spiegel

Auteur: Guido Eekhaut
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback:  9789464510003 
ISBN e-book: 9789464510010 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge