Recensie: Stormwacht – Kristina Ohlsson


Tijd voor een Scandinavische thriller! Ik las Stormwacht van Kristina Ohlsson. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Stormwacht

August laat zijn leven in Stockholm achter zich om zijn dromen na te jagen in Hovenäset, maar wanneer hij arriveert is de idyllische gemeenschap opgeschrikt door de verdwijning van een van de meest geliefde inwoners. De politie, onder leiding van de empathische en gedreven Maria Martinsson, is dag en nacht naar haar op zoek. Maar naarmate de tijd verstrijkt neemt de hoop om haar levend te vinden steeds meer af. Wat is er echt met haar gebeurd? En waarom kan August het ongemakkelijke gevoel niet van zich afschudden dat hij de sleutel van het mysterie in handen heeft?

Mijn mening

‘Stormwacht’ heeft een toffe cover. Het geeft je direct een mysterieus gevoel. Dit is trouwens het eerste deel in de serie over August Strindberg.

Het begin is koel, bijna kil. Toch heeft het iets fascinerends. Er wordt veel gezegd met weinig woorden. En eigenlijk blijft dit zo in de rest van het verhaal. Je moet houden van de stijl van Kristina Ohlsson. Het is krachtig en less is more is van toepassing.

De hoofdstukken zijn kort en zeker in het begin ligt het tempo hoog. Daarna zakt het wat in en wordt het verhaal een stuk trager.

‘Stormwacht’ is subtiel spannend. Ik wilde doorlezen, want ik wilde weten wat er was gebeurd. Door het tragere tempo was ik soms wel even mijn aandacht kwijt. De tweede helft van het boek vond ik beter. Je zit dan goed in het verhaal.

Er zijn veel personages. Ze zijn wel goed uitgewerkt en je leert ze goed kennen. August Strindberg is een interessant personage. Hij kan goed groeien in zijn rol als hoofdpersoon van de serie. ‘Stormwacht’ is een goed begin van de serie!

Stormwacht is een goed begin van de serie over August Strindberg!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel! Ook te vinden op Kobo Plus!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt The House of Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Stormwacht

Auteur: Kristina Ohlsson
ISBN paperback: 9789044364767 
ISBN E-book: 9789044364774  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge