Recensie: Tamar – Monique Hoolt

Cover Tamar Tamar van Monique Hoolt stond al langer op mijn wil-ik-lezen-lijstje. En toen Futuro Uitgevers mij vroeg of ik dit boek wilde lezen, was ik als een kind zo blij! De voorkant is eenvoudig, maar toch intrigerend. Het verhaal vond ik mooi en toch spannend. Het was een roman die me raakte.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is oktober 1943 en Tamar is negen maanden uit. Haar moeder is met haar op de vlucht voor Duitse soldaten. Ze duwt Tamar in de armen van een onbekende vrouw en vlucht. Tamar is Joods en groeit op in haar pleeggezin. Het gezin krijgt te maken met alle gevaren van de Tweede Wereldoorlog: van verraad tot aan bombardementen. Hoe overleef je de oorlog als niemand te vertrouwen is?

Mijn mening

Het verhaal is persoonlijk en raakte me intens. Het liet me anders kijken naar  de Tweede Wereldoorlog. Hoe was het gewone leven ten tijde van de oorlog? In deze roman krijg je een duidelijk antwoord op die vraag. Het is een menselijk verhaal met pure emoties, zoals verdriet en woede. De spanning is in het hele boek voelbaar.

Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven. Deze perspectieven geven het boek een originele wending. Het verhaal zit, door deze drie perspectieven, heel goed in elkaar. Alles is logisch.

De schrijfstijl van Monique is aangenaam. Het boek bevat verschillende delen en de tijdssprongen tussen deze delen zijn heel mooi gedaan. Deze roman vergroot de bewustwording rondom het thema WOII. Verschillende kanten van het thema worden belicht en komen aan bod in deze roman.

Tamar is een mooie roman met veel pure emoties.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge