Recensie: Tranen van een Militair – Maxime van der Ploeg

Tranen van een MilitairMaxime van der Ploeg vroeg of ik haar boek Tranen van een Militair wilde lezen. Het verhaal sprak me aan en de cover vond ik erg stoer. In deze recensie deel ik mijn mening over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

‘Tranen van een Militair’ gaat over Yara Carter. Ze is vierentwintig, weduwe en moeder van de driejarige Drake. Drie jaar geleden stierf haar man Dean bij een missie. Ze heeft het verlies nog geen plekje kunnen geven. Ze werkt in het ziekenhuis op een geheim eiland van de Nederlandse Landmacht. Tijdens haar werk ontmoet ze Tim, een bijzondere patiënt. Hij schopt haar leven in de war. Ze vertelt hem haar liefdesgeschiedenis en Yara merkt dat Dean niet de enige is, die haar hart sneller laat kloppen.

Mijn mening

Maxime van der Ploeg heeft een fijne schrijfstijl. Je wordt in het verhaal gezogen. Er stonden, helaas, wel een aantal spellingsfouten in het verhaal. Hier heb ik de schrijfster al over gesproken.

Het verhaal had me en ik kon het niet meer loslaten. De hele tijd had ik het idee, dat er iets stond te gebeuren. Er is een bepaalde spanning voelbaar.

De tijd gaat enorm snel in het verhaal en dit voelde heel onnatuurlijk. Het leidde echter niet af van het verhaal en daar gaat het om. Sommige personages waren goed uitgewerkt, zoals Yara. Andere personages kon ik niet goed plaatsen en kon ik geen vat op krijgen.

Allerlei emoties komen voorbij in het boek: vrolijkheid, verliefdheid, boosheid en verdriet. Als lezer maak je deze gevoelens ook mee. Je leeft mee met Yara en je voelt haar pijn. Het is een heftig verhaal met een mooi randje. De liefde tussen Dean en Yara is zo tastbaar.

Tranen van een Militair is een heerlijk liefdesverhaal!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Maxime voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

[bol_product_links block_id=”bol_5aba757db30f2_selected-products” products=”9200000091211226,9200000091581226″ name=”Militair” sub_id=”Militair” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge