Recensie: Unsinkable – Lotte van den Noort

Van uitgeverij Hamley Books mocht ik meedoen aan de blogtour van Unsinkable van Lotte van den Noort. En wat heb ik genoten van deze young adult! Ik ga je snel meer vertellen over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Unsinkable

Hier gaat ‘Unsinkable’ over:

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.

Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Mijn mening

De cover van ‘Unsinkable’ maakt direct diepe indruk. Het is waanzinnig mooi. De vormgeving van de binnenkant is ook prachtig. Het is tot in de details doorgevoerd.

Iedereen kent het verhaal van de Titanic. Misschien heb je de film gezien. Het verhaal is gebaseerd op een van de grootste complottheorieën van de wereld. Dit vond ik heel origineel. Je kreeg het gevoel alsof het zo gebeurd had kunnen zijn. Het is heel geloofwaardig neergezet. Geen enkel moment heb ik nagedacht over de geloofwaardigheid. Je wordt direct meegezogen in het verhaal.

Lotte van den Noort heeft een hele fijne stijl. Het leest heel makkelijk. Op een mooie, eenvoudige manier brengt Lotte emoties over. Het verhaal komt echt binnen.

Katharina is lastig te doorgronden. Ergens heeft ze iets irritants, maar je begrijpt haar manier van doen door haar achtergrond. In het begin vind ik haar een tikkeltje naïef. Naarmate het verhaal vordert, groeit Katharina en merk je dat ze snel volwassen wordt.

Je weet hoe het verhaal van de Titanic afloopt. Toch is het verhaal verrassend en langzaam voel je het naderende onheil. Tijdens het lezen heb je het idee alsof je op de Titanic bent.

‘Unsinkable’ is heel spannend en heeft een heel sterk plot. Het is een waanzinnig goed verhaal. Ik heb zo enorm genoten van dit verhaal. Zoek je nog een mooie young adult? Dan is dit verhaal echt iets voor jou!

Unsinkable is waanzinnig goed!

Blogtour Unsinkable

Er doen nog meer leuke bloggers mee aan de blogtour van ‘Unsinkable’. Sommige recensies staan al online. Deze bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Hamley Books voor het boek en de leuke blogtour!

Steun de lokale boekhandel en bestel je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Unsinkable

Auteur: Lotte van den Noort
Uitgever: Hamley Books
ISBN ebook (link bol.com): 9789463967785 
ISBN paperback (link Bol.com):9789463967679 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge