Recensie: Verbroken verleden – Marja Boomstra

Cover van Marja Boomstra

Tijd voor een lekkere thriller. Ik las Verbroken verleden van Marja Boomstra. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Verbroken verleden

Chaja’s toch al wankele relatie met Jorik komt op losse schroeven te staan wanneer ze, tegen beter weten in, een cruise met hem en zijn collega’s onderneemt. Wat bedoeld was als een plezierreisje mondt al snel uit in een drama wanneer er iemand van de groep wordt vermoord. Rechercheur Chris Römer, die zijn huwelijksreis op het schip doorbrengt, wordt gevraagd het onderzoek te leiden en al snel valt de verdenking op Chaja. Ze krijgt gelukkig onverwacht hulp van Reaven, een medepassagier. Maar wanneer Chaja hem in vertrouwen neemt over de gebeurtenissen uit haar verleden, slaat hij om als een blad aan een boom. Chaja bevindt zich opeens in een bizar kat- en muisspel, dat steeds meer sinistere vormen aanneemt. Onder het oppervlak van het water speelt zich een heel andere wereld af. Net als bij zovele mensen. Ze zijn van de buitenkant aardig en innemend, maar diep van binnen hebben eerdere gebeurtenissen wonden en littekens achtergelaten. Soms barst er een wond open om nog heel lang door te etteren.

Mijn mening

‘Verbroken verleden’ heeft een interessant begin. Je vormt je eigenlijk als vanzelf een beeld over de hoofdpersonen. Je voelt direct dat er iets niet pluis is. Het deed me denken aan ‘De Eetclub’ van Saskia Noort. Iedereen heeft een verborgen agenda en ook Chaja laat niet het achterste van haar tong zien. Ze is een interessant personage met meerdere lagen. Ik zou wel een triggerwaarschuwing plaatsen bij de flaptekst/op de achterkant. Er gebeuren best wel heftige dingen. Ze zijn onderdeel van het personage Chaja, maar kunnen je toch triggeren.

Er hangt een aparte sfeer en je voelt een bepaalde zinderende spanning. Het verhaal heeft veel vaart.

Marja Boomstra gebruikt verschillende lettertypes om aan te geven vanuit welk perspectief je leest. Je kunt ook op andere manieren duidelijk maken wie eraan het woord is. Het leest en oogt nu heel onrustig. Het irriteerde me zelfs een beetje. Het is gewoon te veel.

Soms lijken bepaalde dingen en gebeurtenissen uit de lucht te vallen. Hierdoor werd het soms een tikkeltje vaag. Het einde voelt niet helemaal af. Het kwam onverwachts en ergens ben ik benieuwd naar meer van Chaja en Reaven. Ze zijn een interessant duo.

Het is een spannende thriller en het plot is origineel. De stijl van Marja Boomstra is prettig.

Verbroken verleden is zinderend!

Liefs,

Veronique

Bedankt Marja Boomstra voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verbroken verleden

Auteur: Marja Boomstra
ISBN paperback:  9789083096575
ISBN e-book: 9789083096599

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge