Recensie: Verkopen als tweede beroep – Werner Hoenders

Verkopen als tweede beroep

Van Uitgeverij Haystack kreeg ik het non-fictie boek Verkopen als tweede beroep van Werner Hoenders. Ik was direct gecharmeerd door de voorkant: hij is zo vrolijk! In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Kijk je mee?

Het verhaal van Verkopen als tweede beroep

‘Verkopen als tweede beroep’ gaat over het verkopen van je diensten als professional. Dit wil je natuurlijk op een stijlvolle manier doen. Hoe pak je dat aan? Je combineert tweede werelden. Je profileert jezelf met inhoudelijke kennis en maakt gebruik van beproefde technieken en methoden van beproefde verkopers. Werner Hoenders is salesdeskundige en laat zien hoe je jezelf op de kaart zet.

Mijn mening 

Het eerste wat opvalt: de cover! Het is vrolijk, speels en nodigt uit om te lezen. Het prikkelt je. Precies wat een cover moet doen. Het boek heeft een mooie vormgeving. Op elk detail is gelet.

Het woord ‘verkopen’ geeft nog steeds een nare bijsmaak. Werners Hoenders doorbreekt met ‘Verkopen als tweede beroep’ het taboe. Met een duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maakt hij zijn uitleg tastbaar. Je krijgt voorbeelden uit praktijk en dat spreekt tot de verbeelding. De hoofdstukken zijn duidelijk ingedeeld en je weet wat je kan verwachten in het boek.

Er zijn ook verschillende opdrachten om uit te voeren en dat maakt het boek interactief. De lezer gaat aan de slag met de stof en kan de uitleg direct toepassen.

Sommige dingen in het boek liggen een beetje voor de hand als je meer kennis hebt over verkopen of marketing. Er worden ook nieuwe invalshoeken genoemd en deze verrasten meer. Het boek is geschreven anno 2019, dus er worden ook nieuwe elementen (zoals social media) genoemd.

De stijl van Werner Hoenders is heel prettig om te lezen. Het is duidelijk en soms proef je een vleugje humor!

Verkopen als tweede beroep is duidelijk geschreven met praktische voorbeelden.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge