Recensie: Verlos ons van het kwade – Linda Jansma

Vanochtend had ik al de serie ‘In naam van de vader’ van Linda Jansma voor je. Van Kobo kreeg ik eerst het e-book en van Uitgeverij De Crime Compagnie kreeg ik later de paperback van Verlos ons van het kwade. Het is het langverwachte vervolg van de serie. Ik ga je snel meer vertellen! Lees je mee?

Let op: Er kunnen in deze recensie spoilers staan! Wil je liever eerst de serie lezen dan kun je de recensie hier vinden.

Het verhaal van Verlos ons van het kwade

Nadat de familie Van Foreest hun leven weer enigszins op orde heeft na het noodlot dat hen trof, ontstaan er opnieuw problemen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe bewoonster van een al jaren leegstaand huis in Laren. De vrouw verliet twintig jaar geleden ’t Gooi na een dodelijk ongeval. Waarom is zij teruggekomen en waarom probeert zij op slinkse wijze het leven van Renée en Francis van Foreest binnen te dringen?

Mijn mening

‘Verlos ons van het kwade’ begint met een samenvatting van de serie ‘In naam van de vader’. Je kunt hierdoor het verhaal goed los van de serie lezen. Je krijgt uiteraard wel een aantal spoilers. Als je dit geen probleem vindt dan kun je prima dit verhaal lezen. Mocht je de serie een tijdje geleden gelezen hebben dan kun je de samenvatting ook waarderen. Het is toch even een opfrisser.

Vanaf de eerste pagina heeft Linda Jansma me weer. Wat was dit een gaaf verhaal! Het zit zo goed in elkaar. Ik heb genoten van de goede stijl van Linda. De hoofdstukken zijn kort en zorgen voor veel vaart.

Dit verhaal bouwt verder op de serie en daardoor krijg je soms wel herhaling. Dit vond ik niet storend. Wat een drama heeft deze familie zeg. Jeetje! Als je denkt alles gehad te hebben dan komt er weer iets voorbij. Er was één heftig thema en daar werd ik soms een beetje misselijk van. Een menselijke reactie denk ik.

De verschillende verhaallijnen geven het verhaal volledig weer, maar soms was ik even vergeten hoe het zat. Het werd dan een beetje vaag. Ondanks dat ik het een goed verhaal vond, kwamen de emoties niet binnen. Ze blijven een tikkeltje vlak. Jammer, want anders kwam het verhaal nog meer binnen.

Ik heb genoten van deze thriller. Het verhaal van de familie is eindelijk rond. Het is klaar!

Verlos ons van het kwade is spannend en zit goed in elkaar! Wat een goed plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo en Uitgeverij De Crime Compagnie voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verlos ons van het kwade

Auteur: Linda Jansma
Uitgever: Uitgeverij De Crime Compagnie
ISBN paperback:  9789461095787 
ISBN e-book: 9781774535325 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge