Recensie: In naam van de vader – Linda Jansma

Vorig jaar las ik ‘Slaap maar zacht‘ van Linda Jansma en dat vond ik zo’n goede thriller. Toen ik werd gevraagd om de serie In naam van de vader te lezen was ik zo nieuwsgierig. Het is trouwens een Kobo Originals-serie, maar je kunt hem ook lezen als paperback of als gewoon e-book. Vandaag deel ik alles over deze serie met je. Lees je mee?

Het verhaal van In naam van de vader

Vlak voordat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader overneemt, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager, terwijl zoon Ties betrokken raakt bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld totdat hij Judith ontmoet, die in een exclusieve seksclub werkt. Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Mijn mening

De serie bestaat uit vier delen en vanaf de eerste pagina zit de vaart er goed in. De fijne stijl van Linda Jansma is in alle delen terug te vinden. De verhalen lezen als een Netflixserie. Hoe tof zou het zijn als het verfilmd zou worden?

Deel 1

Deel één begint heel krachtig. Het heeft veel vaart. De hoofdstukken zijn kort. De personages worden op een mooie manier geïntroduceerd. Ze zijn interessant en een tikkeltje complex. Linda Jansma durft heftige details te noemen. De stijl is direct, soms ruw en hard, maar tegelijkertijd heel fijn. Je moet hier wel van houden. Het is heel spannend! Alle verhaallijnen zijn op een mooie manier met elkaar verbonden. Ik vond dit een heel leuk eerste deel!

Deel 2

Ik was blij dat ik direct kon doorlezen, want je moet gewoon weten hoe het afloopt. Ik was heel benieuwd en misschien legde ik hierdoor de lat erg hoog. Misschien viel daarom deel twee een beetje tegen. Iedereen draait om elkaar heen. Het duurde voor mijn gevoel iets te lang. Het is hier en daar een beetje over the top. Dat stoorde mij, want het leek niet bij het verhaal te passen. Het einde is heel goed gedaan! Het liet me sprakeloos achter.

Deel 3

Doordat deel twee tegenviel, was ik benieuwd naar deel drie. Ik hoopte dat het me zou verrassen. Dat viel helaas tegen. Er kwam in dit deel heel veel drama voor. Soms maakte dit het verhaal ongeloofwaardig. Er blijft wel een sluimerende spanning aanwezig. Je bent namelijk nog niet bij de ontknoping.

Deel 4

Dit was de perfecte afsluiter van de serie! Vanaf het eerste hoofdstuk zit er veel vaart in. Het is bloedstollend. Het einde is origineel. Het zit goed in elkaar! Ik vond dit laatste beter dan deel twee en drie. Hier viel alles op zijn plek.

In naam van de vader is een spannende serie met een goed plot!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor de serie!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van In naam van de vader

Auteur: Linda Jansma
Uitgever: Kobo Originals, De Crime Compagnie
ISBN paperback:  9789461093189 
ISBN e-book: 9789461095589 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge