Recensie: Verstoten – Jane Harper


Soms heb je covers van boeken die je direct aanspreken. Verstoten van Jane Harper heeft zo’n cover. Het is een opvallende blauwe cover met een zonsondergang en zwarte accenten. Ik vind hem prachtig. In mijn recensie vertel ik je meer over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Verstoten

Tijdens een drukbezocht festival op een warme lenteavond ligt een baby alleen in haar wagen, terwijl haar moeder opgaat in de menigte.

Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen. Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen.

Waarom verlaat een moeder haar kind? Wat is er gebeurd met Kim Gillespie?

Mijn mening

‘Verstoten’ heeft een prachtige cover. Het blauw vind ik prachtig en de zonsondergang kleurt de lucht mooi roze. De zwarte accenten vind ik een mooi contrast. Het geeft het iets onheilspellends. Er staat iets te gebeuren. Dit was mijn eerste boek van Jane Harper en het werd een interessante kennismaking met deze auteur.

In het begin moest ik even wennen aan de stijl van Jane Harper. Er zitten flashbacks in. Deze zitten door de stukken in het heden. Hierdoor krijg je een kijkje in het leven van Kim en de bewoners uit het stadje, maar het was soms wel even onduidelijk of het een flashback was of een stukje in het heden.

Er komen veel namen voorbij en het duurt even voor je weet hoe de relaties zijn. Toch hebben alle personages een mooie rol in het verhaal. Je hebt ze allemaal nodig om dit verhaal te snappen. Aaron Falk is een leuk personage. Hij heeft iets mysterieus. Langzaam ontrafel je zijn verleden.

Het is een thriller met een laag tempo en daardoor moest ik soms even doorzetten met lezen. Toch suddert er iets op de achtergrond. Er is iets dat je nieuwsgierig maakt. Ik heb genoten van het moment dat alles op zijn plek valt. Het zit goed in elkaar! Het einde vond ik prachtig. Het is een mooi rond verhaal.

Verstoten zit goed in elkaar!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verstoten

Auteur: Jane Harper
Vertaling: Catalien en Willem van Paassen
ISBN e-book: 9789044935189 
ISBN paperback: 9789400516342 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge