Recensie: De lijst – Marelle Boersma

Cover van De Crime Compagnie

Van De Crime Compagnie mocht ik meedoen aan een toffe blogtour. Op 26 september verschijnt De lijst van Marelle Boersma! De weken voordat het boek verschijnt, komt er elke dag bij een andere blogger een recensie online over deze nieuwe thriller. Het is een verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen! Ik vertel je graag meer in mijn bijdrage. Lees je mee?

Het verhaal van De lijst

Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. Ze vindt niets fijner dan aan de hand van oude botten de geschiedenis te laten herleven. Het leven lijkt haar toe te lachen, helemaal nu ze zich net verloofd heeft.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten zijn haar passie en ze heeft het ambacht van banketbakker zo onder de knie dat ze mag meedoen aan de belangrijkste wedstrijd op haar vakgebied.

In Milaan tekent Max de mooiste jurk uit zijn werkend leven als modeontwerper. Hij hoopt dat deze jurk het spektakelstuk zal zijn op de catwalk bij de komende fashionweek en dat de hele modewereld naar adem zal happen.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar brengt en waarvan de gevolgen dodelijk zullen zijn…

Mijn mening

‘De lijst’ is gebaseerd op ware gebeurtenissen en dat maakt deze thriller nog indringender. Het verhaal is al heftig genoeg zonder deze kanttekening. Het plot kruipt onder je huid en zal je nog even bijblijven. Ik werd soms een beetje misselijk, omdat het veel indruk op me maakte.

Vanaf de eerste pagina is het een ingenieus verhaal. Je hebt vooral heel veel vragen in het begin en je snapt nog niet helemaal hoe het zit. Marelle Boersma geeft je steeds een beetje informatie en langzaam wordt de puzzel rond.

De personages zijn heel verschillend. Ze zijn heel menselijk neergezet. In het begin zijn de verbanden niet duidelijk, maar het moment dat je het verband ontdekt, is magisch. Het is waanzin. Ik uitte een vloekwoord, omdat ik zo verrast was! En als je denkt dat het klaar is dan komt er nog meer. Het is zo goed!

Ik ga niks vertellen over het verhaal zelf, want dan is de charme van het verhaal weg. Ik heb genoten van deze thriller! Een echte aanrader!

De lijst is mijn nieuwe favoriet van Marelle Boersma!

Je kunt het boek alvast pre-orderen bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogtour De lijst

Bekijk hieronder het blogtourschema van ‘De lijst’.

  • Blogtour De lijst
  • Blogtour De Lijst
  • Blogtour De Lijst
  • Blogtour De Lijst

Meer van Marelle Boersma?

Liefs,

Veronique

Bedankt De Crime Compagnie voor het boek en de blogtour!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De lijst

Auteur: Marelle Boersma
ISBN e-book: 9789461098221 
ISBN paperback: 9789461098085 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge