Recensie: Een zee in Elysium – Emma Anna

Cover van Emma Anna

Van auteur Emma Anna mocht ik meedoen aan de blogtour van Een zee in Elysium. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit liefdesverhaal. Lees je mee?

Het verhaal Een zee in Elysium

Junia, dochter van een rijke handelaar in een klein vissersstadje bij Rome, is nog maar vijf jaar oud als Gaius Julius Laevinus, een van haar vaders cliënten die hogerop probeert te komen binnen het Romeinse leger, haar een muntje en een warme glimlach schenkt. Wanneer op een nacht de villa van haar ouders wordt overvallen en ze gered wordt door Julius, verovert hij daarmee het hart van de jonge Junia. Dankzij zijn hechte band met haar vader blijft hij een rol spelen in haar onbezorgde jeugd. Maar aan de vooravond van haar volwassenheid komt er een abrupt einde aan die onbezorgde jeugd. Julius erft haar vaders nalatenschap – inclusief de voogdij over Junia. Het lot is haar werkelijk niet goedgezind wanneer er onrust heerst in Jeruzalem, en Julius geacht wordt zijn aandeel te leveren als legionair. Wanneer hij een paar jaar later thuiskomt, is niets meer hetzelfde. Vooral zijn beschermelinge Junia niet. De vrij-opgevoede maar naïeve Junia wordt zich er langzaam maar zeker bewust van dat de wereld waarin ze is geboren vooral een wereld is voor mannen. De kinderlijke liefde die ze vroeger voor Julius voelde, wordt op de proef gesteld als blijkt dat er niets kinderlijks meer aan is. Een zee in Elysium speelt zich af in de tweede eeuw van onze jaartelling en volgt de strubbelingen, de liefde en de onmiskenbare maar verboden passie tussen twee mensen die enkel hun geluk proberen te vinden in het patriarchale Romeinse Keizerrijk.

Mijn mening

‘Een zee in Elysium’ is een Romeins liefdesverhaal en die setting vind ik erg tof. Ik houd van geschiedenis, dus dit vond ik een leuke achtergrond. Je merkt dat Emma Anna veel research heeft gedaan en dat vind ik bewonderenswaardig. Het duurde alleen vrij lang voor ik in het verhaal zat. Dit had te maken met de hoeveelheid informatie die je krijgt. Het voelde soms een beetje als te veel. Ik vind het wel knap dat je je zo kunt inleven in een oude tijd.

In begin staat een uitleg van namen en begrippen. Ik vind dat jammer, want dan geef je al veel weg van het verhaal. Misschien was achterin beter geweest, want het is wel handig om een overzicht te hebben.

Junia is een interessant personage. Ze is soms zo naïef. In het tweede en zeker in het derde deel van het verhaal komt ze echt tot leven. Ze is dan haar tijd ver vooruit. Aan Julius moest ik even wennen. Samen vormen ze een bijzonder duo en je krijgt een mooi kijkje in hun relatie.

Het is misschien niet mijn favoriete verhaal van Emma Anna, toch is het een mooi liefdesverhaal. Het is een compleet verhaal en je hebt achteraf geen vragen meer. Het is gewoon rond. De cover vind ik mooi en de titel past goed!

Een zee in Elysium is een mooi liedesverhaal!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogtour Een zee in Elysium

Deze recensie is onderdeel van de blogtour. Deze leuke bloggers doen ook mee!


Meer van Emma Anna?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Emma Anna voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een zee in Elysium

Auteur: Emma Anna
ISBN e-book: 1230006543297 
ISBN paperback: 9789083306810 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge