Recensie: De Gifmengster – Juliëtte Heugen

De Gifmengster

Van schrijfster Juliëtte Heugen las ik al ‘De jonge koningin‘ en toen ik hoorde van De Gifmengster was ik direct nieuwsgierig. In deze recensie vertel ik je meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal

‘De Gifmengster’ gaat over Anne Dyewards. Haar vader is een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie. De huidige koning van het land Astoris dwingt haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William. Na een rustig leven als dochter van een baron komt Anne met haar familie aan het hof wonen. Ze raakt bevriend met haar man en andere hovelingen, maar ze voelt zich er niet thuis. William blijkt een persoonlijkheidsstoornis te hebben en hij probeert zich staande te houden onder het bewind van zijn vader. De koning zelf is niet vies van jonge vrouwen en Annes vader wordt langzaam uit de Kroonraad gewerkt. Anne stort zich op de verworpen geneeskunde en ze gaat in de leer bij een alternatieve geneesheer. De spanning aan het hof bouwt zich op en Anne probeert haar familie bij elkaar te houden. Tot het noodslot toeslaat…

Mijn mening

‘De jonge koningin’ was het debuut van Juliëtte Heugen en dat merkte je. Dit verhaal laat de groei van Juliëtte als schrijfster zien. Er is meer diepgang in de personages aangebracht, meer onverwachte wendingen en de spanning wordt beter opgebouwd.

Anne is een heel sterk personage en ze ontwikkelt zich heel mooi. Met William heb ik een haat-liefde-verhouding: soms mag ik hem en soms mag ik hem absoluut niet. Soms wordt er opeens de naam van een personage genoemd en moet je even schakelen. Je kent bijvoorbeeld de moeder als ‘moeder’ en opeens wordt haar naam genoemd. Dit las een beetje verwarrend.

De beschrijvingen van het land Astoris, de kleding en de omgeving worden perfect beschreven. Je wordt meegenomen naar een ‘nieuw’ land en je waant je echt in de veertiende eeuw. Heel knap gedaan!

Juliëtte Heugen heeft een heel eigen stijl en het is alsof Anne een vriendin van je is. Het commentaar van Anne en haar gedachten zijn heel leuk gedaan. Sommige opmerkingen lieten me hardop lachen.

De cover is heel tof gedaan. Het verhaal is meeslepend en enorm spannend. De titel is heel goed gevonden.

De Gifmengster is meeslepend, enorm spannend en Anne is een heel sterk personage.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Juliëtte Heugen voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

[bol_product_links block_id=”bol_5bfadca3dcbc2_selected-products” products=”9200000099948724,9200000100103972″ name=”Gifmengster” sub_id=”Gifmengster” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge