Recensie: Vleugellam – Anne van Zwieten


Vleugellam van Anne van Zwieten heeft een geweldige cover. De bebloede balletschoenen, de vleugel en de donkere achtergrond zetten de toon. In mijn recensie vertel ik je graag meer over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Vleugellam

Leiden schrikt op van een lugubere moord. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in het water bij een recreatiegebied. Inez de Jager houdt zich er niet mee bezig, ze is een optimist en heeft zo haar eigen problemen. Ze wordt gestalkt door haar ex en denkt na over een carrièreswitch. Ze staat dan ook niet direct te trappelen als de ietwat mysterieuze Marc Huberts werk van haar maakt. Dat verandert als Marc en Inez elkaar vinden in hun passie voor fotografie en ze steeds meer met elkaar optrekken. Inez ziet in Marc een betrouwbare partner, ook al heeft hij wat bijzondere voorkeuren. En waar komt zijn fascinatie voor gierzwaluwen vandaan? Ondertussen neemt het gedrag van haar ex-vriend Daniël angstaanjagende vormen aan. Iedereen heeft geheimen. Geheimen die Inez in gevaar brengen. De vraag is: wie ken je nou eigenlijk echt?

Mijn mening

‘Vleugellam’ heeft een steengoede cover. Het bloed op de balletschoenen geeft het direct een lugubere sfeer. Het is een cover die opvalt.

De proloog is heel erg goed. Het heeft iets prikkelends. Het verhaal bevat interessante personages. Inez is een leuk personage. Ze maakt een mooie groei door. Marc is een apart figuur. Hij heeft iets mysterieus. Je kunt er niet echt de vinger opleggen. De personages zijn complex. Ze zijn niet standaard. Dit vind ik heel mooi!

Het verhaal heeft mooie flashbacks. Ze zijn een goede ondersteuning voor het verhaal. Er is een bepaalde subtiele spanning aanwezig. Het omhult je.

Op een gegeven moment heb je door hoe de vork in de steel zit, maar toch wil je doorlezen. Je bent benieuwd naar de ontknoping. Het blijkt uiteindelijk nog verrassender te zijn dan ik dacht. Het einde zit goed in elkaar!

Na ‘Keerpunt‘ was ik benieuwd of Anne van Zwieten ook kan verrassen met een thriller. Het antwoord is volmondig ja!

Vleugellam is verrassend!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Anne van Zwieten voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Vleugellam

Auteur: Anne van Zwieten
Uitgever: Uitgeverij Gopher
ISBN e-book: 9789083292298 
ISBN paperback: 9789083259543 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge