Recensie: Vuur – Viviane Gerits

Van auteur Viviane Gerits las de thriller Vuur. Het deed me ergens denken aan ‘Achter gesloten deuren’ van B.A. Paris. Ik vertel je graag meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Vuur

Merel wordt, na onenigheid met haar vriend Patrick, met haar koffer achtergelaten op een parking in de buurt van Lyon. Hij verwacht dat ze hem zal smeken haar op te pikken. Emma, een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, neemt haar echter mee richting Antwerpen. Het is misschien een kans om eindelijk te vluchten van Patrick. Samen met Emma en haar broer Joris halen ze haar spullen op en bij hen vindt ze onderdak. Merel proeft het begin van de vrijheid. Zou het mogelijk zijn om haar verleden met Patrick achter zich te laten? Patrick lijkt ‘verdwenen’, maar is hij weg? Gaat hij het hierbij laten? Merel vreest dat hij haar nooit zomaar zal laten gaan. Ze voelt zich in het oog van een storm en weet niet of ze de storm zal overleven.

Mijn mening

‘Vuur’ heeft een intrigerende cover en ergens doet het me ook aan de herfst denken. Ik vind hem erg mooi. De titel is heel goed gekozen en kun je na het lezen op verschillende manieren interpreteren.

Ik moest even wennen aan Merel. Ze is zo naïef. Langzaam groeide mijn begrip voor haar. Uiteindelijk blijkt zij meer diepgang te hebben dan ik in eerste instantie dacht. Voor Patrick heb ik geen sympathie. Hij wekte zo’n hekel bij me op. Toch knap als een auteur dit bij me kan oproepen.

‘Vuur’ heeft een heftig onderwerp als thema. Het is goed om dit bespreekbaar te maken, maar het zou ook een trigger kunnen zijn. Daarom is misschien een waarschuwing op de achterkant een goed idee. Ik vind het knap dat je hier expliciet over kunt en durft te schrijven.

Viviane Gerits heeft een fijne stijl. Het tempo is, vooral in het begin, erg prettig. In het begin lijkt het niet op een thriller, maar meer op een roman. Het verhaal groeit langzaam richting een thriller. De spanning is niet overal aanwezig en dat sluimerende gevoel op de achtergrond miste ik een beetje. Tegen het einde gaat het verhaal sneller en dat is ook direct mijn favoriete stuk. Het einde is heel goed!

Vuur heeft een heftig onderwerp als thema. Knap dat je hierover durft te schrijven!

Liefs,

Veronique

Bedankt Phoenix Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Vuur

Auteur: Viviane Gerits
Uitgever: Phoenix Books
ISBN Paperback: 9789083254050

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge