Recensie: Waar we gaan is nacht – Tracey Rose Peyton


Soms heb je verhalen die diepe indruk op je maken. Waar we gaan is nacht van Tracey Rose Peyton is zo’n bijzonder verhaal. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Waar we gaan is nacht

Texas, 1852. Zes vrouwen wonen en werken op een noodlijdende plantage. ’s Nachts glippen ze uit hun hut en komen met andere tot slaaf gemaakten in het bos bij elkaar. Hun eigenaren – die zij de Lucy’s noemen, naar Lucifer – hebben namelijk plannen om de plantage winstgevend te maken, die verregaande gevolgen voor hen zullen hebben. Elke vrouw staat daardoor voor de keuze: afzijdig blijven óf met de rest samenspannen tegen de Lucy’s. Eén ding is zeker: als ontdekt wordt dat ze de Lucy’s tegenwerken, zijn ze hun leven niet langer zeker.

Mijn mening

‘Waar we gaan is nacht’ maakte diepe indruk op me. Het is een heftig, indrukwekkend verhaal. Ik was er stil van. De cover is heel mooi gedaan en zou me opvallen in de boekwinkel. De flaptekst is precies goed. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal is enorm heftig en soms werd ik een beetje misselijk. Maar het is ook een verhaal dat verteld moet worden.

De vrouwelijke personages gooi ik soms een beetje door elkaar. Je leert ze echt goed kennen. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal. Hierdoor heb je geen centraal hoofdpersonage. Dit zorgde voor een bepaalde afstand. Dat vond ik passend bij de gruwelijkheden en de sfeer in het verhaal.

Tracey Rose Peyton heeft een fijne, warme stijl. Ze schrijft heel beeldend. Het einde vond ik prachtig. Alles kwam op een indrukwekkende manier bij elkaar. ‘Waar we gaan is nacht’ is een intrigerende roman. Het pakte me en liet me niet meer los.

Waar we gaan is nacht is indrukwekkend, intrigerend. Het pakt me en liet me niet meer los.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Ambo Anthos Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Waar we gaan is nacht

Auteur: Tracey Rose Peyton
ISBN paperback: 9789026362262 
ISBN E-book: 9789026362279 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge