Recensie: Wat ik wil voor Kerst – Catherine Walsh


Wat ik wil voor Kerst van Catherine Walsh is een heerlijk vrolijk Kerstboek. Ik heb soms hardop gelachen. In mijn recensie vertel ik je meer over deze romantische komedie in boekvorm. Lees je mee?

Het verhaal van Wat ik wil voor Kerst

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

Mijn mening

‘Wat ik wil voor Kerst’ is echt een aanrader! Het is een romantische komedie in boekvorm. Eigenlijk zou een streamingsdienst dit verhaal moeten verfilmen. Het leent zich er zo goed voor!

Het idee om te kiezen voor twee personages die elkaar leren kennen op hun jaarlijkse vlucht naar huis en de vriendschap die ontstaat, is zo origineel. Molly en Andrey zijn menselijk neergezet. Ze zijn een leuke combinatie. Door de flashbacks leer je ze langzaam kennen en vertellen ze je langzaam hun verhaal. Het is niet alleen de reis met de nodige hobbels naar Dublin, maar ook een reis door hun jarenlange vriendschap. Het is gewoon een warm verhaal, maar misschien wel voorspelbaar.

De stijl van Catherine Walsh is zo leuk! Soms zitten er hilarische gebeurtenissen in of staan er opmerkingen in waardoor ik hardop moest lachen. De balans tussen vrolijkheid en serieuze onderwerpen is heel goed gedaan.

Door dit lekkere feelgoodverhaal krijg je direct zin in Kerst. Het is echt genieten!

Wat ik wil voor Kerst is echt genieten! Kan dit verhaal verfilmd worden?

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Wat ik wil voor Kerst

Auteur: Catherine Walsh
Vertaling: Ineke de Groot
ISBN paperback: 9789400516731 
ISBN e-book: 9789044935875 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge