Recensie: Zonder verwachting – Eveline Broekhuizen


Van Uitgeverij Palmslag mocht ik Zonder verwachting van Eveline Broekhuizen ontvangen. Wat is dit een kwetsbaar en eerlijk boek over de kinderwens van Eveline. Ik vertel je in mijn recensie graag meer. Lees je mee?

Let op: mocht dit een heftig onderwerp voor je zijn, dan kun je beter niet doorlezen. Misschien kan het je triggeren.

Het verhaal van Zonder verwachting

‘Wil je kinderen?

Evelines antwoord op die vraag is tot haar 26ste steevast ‘nee’. Tot het leven een ruk aan het stuur geeft. Letterlijk. Na een auto-ongeluk wordt haar verlangen naar een kind geboren.

Vier jaar later besluiten Eveline en haar vriend Marcel ‘aan kinderen te beginnen’, maar dat blijkt niet vanzelf te gaan. Maanden van hoop en teleurstellingen stapelen zich op en groeien uit tot jaren. De vraag ‘wil je kinderen’ wordt steeds pijnlijker.

De meeste waargebeurde verhalen over een kinderwens worden na afloop geschreven: als de auteur zwanger is geworden of als ze definitief kinderloos is. Eveline vertelt haar verhaal terwijl ze nog onderweg is, voordat alle vragen zijn beantwoord. Puur, kwetsbaar en persoonlijk.

Mijn mening

‘Zonder verwachting’ is een bijzonder boek. Het is ontzettend kwetsbaar en eerlijk. Eveline Broekhuizen durft haar diepste gevoelens over zo’n intiem onderwerp op papier te zetten en dit met lezers te delen. Op een mooie manier geeft ze aandacht aan het onderwerp.

De cover lijkt een beetje op een dagboek. Hij zou me waarschijnlijk in de winkel niet zijn opgevallen. De titel is goed gekozen. Hij past bij het verhaal.

De proloog is interessant en trekt je in het verhaal. Het is heftig en ergens ook interessant hoe deze gebeurtenis invloed heeft op het verdere verloop van het verhaal.

Soms is het een tikkeltje traag door de herhalingen. Ik snap dat het nodig is om het verhaal goed te kunnen vertellen, maar daardoor raakte ik soms afgeleid. De verschillende delen in het verhaal geven het een bepaalde helderheid. De verschillende gedichten vond ik erg mooi en toepasselijk.

‘Zonder verwachting’ is een mooi en intiem kijkje in het leven van Eveline Broekhuizen. Het laat niet alleen de fysieke impact zien, maar ook de psychologische kant. Het is puur!

Zonder verwachting is puur, mooi, intiem en bijzonder.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Palmslag voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zonder verwachting

Auteur: Eveline Broekhuizen
ISBN paperback: 9789493343146 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge