Recensie: Strik erom – Lisanne Stam


Eerder deelde ik al dat Kerst dit jaar vroeg kwam. Strik erom van Lisanne Stam is zo’n heerlijke feelgood voor de donkere dagen. In mijn recensie vertel ik je meer! Lees je mee?

Het verhaal van Strik erom

Mirre werkt voor een kerstpakkettenbedrijf, Kerstravaganza, dat bijzondere, high-end kerstpakketten samenstelt. Op een ochtend wordt ze door haar baas onthaald op groot nieuws: Kerstravaganza gaat fuseren met de grote concurrent Kerst-en-Klaar. Om het nog erger te maken, moet Mirre voor de volgende kerst samenwerken met de ongeïnteresseerde Sylvester, die geen oog heeft voor wat bijzonder is, maar alleen een keiharde onderhandelaar is. Voor zo min mogelijk geld stelt hij de kerstpakketten samen van de gigant. Mirre vindt Sylvesters werkwijze verschrikkelijk; hij kan daarentegen haar creativiteit niet begrijpen.

Het tweetal gaat met tegenzin samen naar Oostenrijk om inspiratie op te doen. Dat blijkt een grote uitdaging. Lukt het hen om harmonieus de samenwerking aan te gaan? En wat heeft de trip in petto dat wellicht het mooiste cadeau zal zijn?

Mijn mening

Lisanne Stam kun je o.a. kennen van ‘Dank je feestelijk’. ‘Strik erom’ is ook zo’n lekker feelgoodverhaal. Het is echt een typische Lisanne Stam. De kenmerkende vlotte stijl is soms een beetje all over the place en daar moet je van houden, maar eigenlijk past het wel bij dit leuke kerstverhaal.

Vanaf de eerste pagina heb ik zin in Kerst. De cover ademt Kerst en de details bij het begin van de hoofdstukken vind ik heel leuk. Het is iets kleins, maar er is over nagedacht. Het past bij de sfeer.

Het verhaal is een beetje cliché en je hebt misschien wel een idee hoe het gaat verlopen. Het is zoetsappig, maar ik vond het heerlijk. Ik ben hier zo gek op! Zeker tijdens een donkere dag vind ik dit soort verhalen hartverwarmend.

Mirre, leuke naam trouwens, is een leuk personage. Ze is een tikkeltje eigenaardig en lekker flamboyant. Ik vond haar fantastisch. Sylvester leek op het eerste oog wat vlak, maar er schuilt veel meer achter. Samen zijn ze een leuk duo.

Het is een leuk feelgoodverhaal met de nodige humor, maar toch zit er een randje aan. ‘Strik erom’ is lekker leesvoer voor de donkere dagen!

Strik erom is het ideale leesvoer voor de feestdagen!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer van Lisanne Stam?

Liefs,

Veronique

Bedankt April Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Strik erom

Auteur: Lisanne Stam
Uitgever: April Books
ISBN paperback: 9789464820423 
ISBN e-book: 9789464820430 ook verkrijgbaar voor Kobo Plus!  

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge