Recensie: Weerwolven van Waraine – Eva Linden

Weerwolven van Waraine

Van auteur Eva Linden mocht ik meedoen aan de blogtour van Weerwolven van Waraine. In mijn recensie vertel ik je meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Weerwolven van Waraine

Hier gaat ‘Weerwolven van Waraine’ over:

‘Hallo, is daar iemand?’ fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar? Op dat moment hoorde ze een krakende stem. ‘Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,’ mompelde de stem. ‘En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.’ Angstig deinsde ze achteruit.

Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter? Na een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf? ‘Weerwolven van Waraine’ (2020) is een spannende thriller/detective. Het boek is geschikt voor alle lezers vanaf 14 jaar die van spanning en mysterie houden.

Mijn mening

De flaptekst van ‘Weerwolven van Waraine’ klinkt spannend, maar is wel aan de lange kant. Hij had misschien korter gekund. De tekst geeft trouwens niet te veel weg, dus dat is goed gedaan. De cover is spannend en mysterieus.

De proloog is spannend en zit goed in elkaar. Als lezer zit je direct in het verhaal. Je bent benieuwd hoe het verder gaat. Eva Linden weet de spanning goed op te bouwen.

In het begin moest ik wennen aan de stijl van Eva. Soms worden er bekende namen als grapje genoemd, zoals Indiana Jones, maar ik snapte ze soms niet. Hierdoor vond ik sommige opmerkingen niet grappig. Ik twijfel of lezers van veertien jaar deze grapjes wel snappen. Sowieso twijfel ik over de vanaf-leeftijd. Ik denk dat veertien iets te jong is voor dit verhaal.

Er spelen een aantal personages een rol in dit verhaal. Ik had even moeite met het uit elkaar houden van de personages. Ik krijg niet met iedereen een band. Soms voelde een personage heel vlak aan.

‘Weerwolven van Waraine’ zit vol met gebeurtenissen en in het verhaal zit de nodige vaart. Gruwelijke details worden je niet bespaard en er zit genoeg spanning in. Het plot is interessant.

Weerwolven van Waraine heeft een goede dosis spanning!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Eva Linden voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Weerwolven van Waraine

Auteur: Eva Linden
Uitgever: We Will Shoot
ISBN ebook: 1230004174684 
Prijs ebook: €3,99
ISBN paperback: 9789082750430
Prijs paperback: €20,00

One Reply to “Recensie: Weerwolven van Waraine – Eva Linden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge