Recensie & winactie: Het balboekje – Mariska Overman

Cover van Het balboekje

Vrolijk Pasen! Vandaag heb ik de recensie van Het balboekje van Mariska Overman en je maakt kans op één van de twee e-book die ik mag weggeven van Loft Books. Ik vertel je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Het balboekje

‘Het balboekje’ van Mariska Overman is het eerste deel in de romantische historische serie Weense dromen.

Wenen, 1888. Iedereen weet dat haar balboekje het kostbaarste bezit is van een jongedame op zoek naar de liefde. Maar wat als een totaal ongeschikte maar o zo aantrekkelijke baron zijn naam in dat balboekje noteert? Hij is alles waarnaar de jonge gravin Katharina-Anna niet mag verlangen. Hij is nieuwe adel, bankier, en daarom volgens haar ouders volkomen ongeschikt.

Gelukkig is er ook een charmante hertog, de perfécte huwelijkskandidaat: knap, slim, en met de juiste titel. Kathi vindt hem daadwerkelijk leuk, en hij heeft ook nog eens moderne opvattingen over het huwelijk. Een eenvoudige keuze dus? Niet voor Kathi. Want zij is niet als de meeste dames van haar stand. Ze neemt zelden een blad voor de mond en rebelleert door stiekem in een koffiehuis te werken. Een onverwachte ontmoeting met keizerin Sisi brengt Kathi al helemaal aan het twijfelen…

Mijn mening

‘Het balboekje’ is geschreven door Mariska Overman. Ik las al verschillende boeken van haar hand en elke keer is het genieten. Dit is bij deze roman niet anders. De stijl is warm en luchtig. Vanaf de eerste pagina droom je weg naar het jaar 1888 in Wenen. De jurken, de bals en de tijdgeest zijn allemaal perfect uitgewerkt. De sfeer is heel goed neergezet.

Kathi is een verfrissend personage. Ze is lekker stoer en haar tijd ver vooruit. Je gaat al snel van haar houden. Ze schopt tegen de regels en staat haar mannetje.

Soms gaat de tijd erg snel en voelt het een beetje onnatuurlijk aan. ‘Het balboekje’ is het eerste deel van de serie ‘Weense dromen’. Het is een heerlijk verhaal en zet de toon voor de rest van de serie. Ik ben benieuwd naar de rest van de delen!

Het balboekje is heerlijk!

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Andere delen van Weense dromen

Maak 2x kans op Het balboekje van Mariska Overman

Cover van Loft Books

Benieuwd naar ‘Het balboekje’? Je maakt nu kans op één van de twee e-books! Lees snel hoe je meedoet.

Hoe doe je mee?

Je kunt meedoen door hieronder een reactie met een geldig e-mailadres achter te laten.

De winactie sluit op 12 april 2023 om 23.59 uur.

Op  13 april 2023 trek ik een lootje en neem ik via de mail contact op met de winnaar.

De winnaar dient voor 14 april 2023 23.59 uur te reageren. Reageert de winnaar later dan 14 april 2023? Dan gaat de prijs naar iemand anders!

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt als jij één van de winnaars bent van deze winactie en de persoonsgegevens van de winnaars worden na deze winactie verwijderd. De gegevens worden doorgegeven aan Loft Books. Zij zullen zorgen dat de e-books worden gemaild naar de winnaars! Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.

Even een disclaimer over het gebruik van de e-books. Deze e-books zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Het doorgeven is illegaal en strafbaar. Je maakt alleen kans op een e-book.

Niet gewonnen? Je kunt dit boek ook kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Ik wens je veel plezier bij de winactie!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor de toffe samenwerking en het recensie-exemplaar!

Dit artikel is een samenwerking. Meer informatie lees je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

5 Replies to “Recensie & winactie: Het balboekje – Mariska Overman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge