Recensie & winactie: Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga

De laatste dag van de Feelgoodboekenweek! Ik vond het heel leuk om deze week te organiseren en mijn blog even in het teken van het genre feelgood te zetten. Ik heb genoten! Vandaag vertel ik je alles over Wat zou Dolly doen? van Petra Vollinga. En om deze week goed af te sluiten maak je kans op één exemplaar! Doe je mee?

Het verhaal van Wat zou Dolly doen?

Een heerlijke road novel over vriendschap, muziek en de zoektocht naar wat je nu eigenlijk echt wilt in het leven, met in het hart een belangrijke rol voor country-legende Dolly Parton

Thuisblijfmoeder Gonny, zakenvrouw Betteke en spirituele losbol Karlijn zijn totaal verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke liefde: het countrykoor. Bij de lustrumwedstrijd winnen de drie als Dolly’s Angels een roadtrip door Amerika, met als eindbestemming Dollywood en een meet and greet met hun grote idool Dolly Parton.

De reis wordt een heerlijk avontuur door het diepe Zuiden vol sleazy motels, muziek, knappe cowboys en kilometers. Heel veel kilometers. Van Mardi Gras in New Orleans door de katoenvelden naar Graceland. En van de wereldberoemde Sun Studio in Memphis naar een dampend Nashville, leren ze het land, elkaar en zichzelf steeds beter kennen.

Na de aanvankelijke euforie van de reis beginnen de onderlinge spanningen op te lopen. Welk geheim draagt Betteke met zich mee? Wat gebeurt er als Gonny ineens geen gezin meer heeft om voor te zorgen? En hoe komen ze in godsnaam van Karlijns onenightstand af?

Mijn mening

‘Wat zou Dolly doen?’ heeft een aansprekende cover en het binnenwerk is ook zo tof! Tijdens het lezen had ik de hele tijd muziek van Dolly Parton in mijn hoofd. Vanaf de eerste pagina weet Petra Vollinga je te raken.

De personages zijn alle drie zo anders. Het zijn echte tegenhangers. Gonny zet de toon in het begin van het verhaal. Het is herkenbaar voor de lezer.. De verschillen tussen de personages zijn op een mooie manier uitvergroot zonder overdreven te zijn.

Petra Vollinga heeft een hele fijne stijl. Het is vlot. De hoofdstukken zijn kort. Petra weet met weinig woorden veel te zeggen. ‘Wat zou Dolly doen?’ is een verhaal vol emotie. Met kleine, subtiele details weet Petra je te ontroeren. Het is subtiel, maar toch merk je het op. De impact is groot.

Het is echt een mooie, leuke feelgood. Het is een verhaal met een mooi rauw randje. Ik heb genoten van de stijl, het verhaal en de personages!

Wat zou Dolly doen? is een feelgood met een mooi rauw randje.

Winactie: Maak nu kans op Wat zou Dolly doen?

Nieuwsgierig geworden naar deze feelgood? Je maakt nu kans op één fysiek exemplaar!

Hoe doe je mee?

Laat onder dit artikel een reactie achter met een geldig e-mailadres.

De winactie sluit op 21 februari 2022 om 23.59 uur.

Op  22 februari 2022 trek ik een lootje en neem ik via de mail contact op met de winnaar.

De winnaar dient voor  24 februari 2022 23.59 uur te reageren. Reageert de winnaar later dan 20 februari 2022? Dan gaat de prijs naar iemand anders!

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt als jij de winnaar bent van deze winactie en de persoonsgegevens van de winnaar worden na deze winactie verwijderd. Je gegevens worden doorgestuurd naar de uitgeverij. Zij zorgen dat het boek bij jou terechtkomt. Door de drukte bij de post kan het langer duren voor je gewonnen boek is bezorgd. Veronique’s Boekenhoekje is hier niet aansprakelijk voor. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.

Ik wens je veel plezier bij de winactie!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek en de winactie!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Wat zou Dolly doen?

Auteur: Petra Vollinga
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
ISBN paperback:  9789022592687 
ISBN e-book: 9789402316360

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

21 Replies to “Recensie & winactie: Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga”

 1. Ik zou graag willen deelnemen aan deze winactie.
  De cover oogt mooi en triggert mij om het te lezen
  En natuurlijk schrijf ik een recensie en deel ik dit op verschillende kanalen

 2. Oehhh
  Dit boek lijkt me zo leuk. Ik ben gek op country en cowboys etc dus dit boek is echt perfect. Zou hem dan ook heel graag willen winnen

 3. Ik heb dit boek al vaak voorbij zien komen, maar zelf nog niet gelezen. Door jouw review ben ik er erg benieuwd naar. Ik doe graag mee aan de winactie!

 4. Maak zeer graag kans.
  Als dit boek net zo vlot leest als haar boek “Hallo liefde” dan zal ik met plezier aan dit boek beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge