Recensie: Winternacht – Linda Jansma, Marja West & Saskia M.N. Oudshoorn


Ik las de verhalenbundel Winternacht met verhalen van Linda Jansma, Marja West en Saskia M.N. Oudshoorn. Het is verrassend en ideaal voor de winter. Deze recensie mocht niet ontbreken tijdens Blogmas. Ik vertel je graag alles over de bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Winternacht

In de kleine, knusse hal stond een kleurig versierde kerstboom; honderden minuscule lampjes schitterden tussen de ballen en slingers door. Langs de trap naar boven was een guirlande bevestigd, opgesierd met rode strikken en groen met rood geblokte linten. Hij keek de gezellige hal rond, naar de gasten die in- en uitliepen, het personeel dat de drukte bijna niet aankon. Een van de aanwezigen hier zou het pension niet levend verlaten. Sterker nog: die zou kerstavond niet eens halen. En alleen hij wist wie dat was.

In deze bundel vind je 3 spannende kerstverhalen. ‘Winternacht’ van Linda Jansma, ‘Kerststuk’ van Saskia M.N. Oudshoorn en ‘Onfortuinlijk koekje’ van Marja West. Het zijn stuk voor stuk heerlijke verhalen om te lezen met een kopje warme chocomel onder een dekentje.

Hieronder kun je de recensie lezen van de verhalen uit de bundel.

Mijn mening over Winternacht van Linda Jansma

‘Winternacht’ is het verhaal van Linda Jansma. Het is een leuk verhaal. De spanning wordt op een mooie manier opgebouwd en blijft sluimerend op de achtergrond aanwezig.

Je bouwt heel snel een band met de personages op en daardoor leef je enorm mee. Het kan wel zijn dat je snel in de gaten hebt hoe het zit. Het plot is eenvoudig. Het is gewoon een goed verhaal om mee af te trappen.

Mijn mening over Onfortuinlijk koekje van Marja West

Ik houd even de volgorde van de titel aan en dat brengt ons bij het verhaal van Marja West. ‘Onfortuinlijk koekje’ is een leuke aanvulling in deze bundel. Het is luchtig, maar toch is er een bepaalde spanning.

Marja West heeft een fijne stijl en de personages zijn herkenbaar. Alice is zo leuk! Misschien is het verhaal een tikkeltje ongeloofwaardig, maar het blijft gewoon een leuk verhaal.

Mijn mening over Kerststuk van Saskia M.N. Oudshoorn

‘Kerststuk’ van Saskia M.N. Oudshoorn is heel anders dan de andere verhalen. Het is misschien wel goed om even een trigger waarschuwing te plaatsen.

Saskia M.N. Oudshoorn gaat met relatief weinig woorden de diepte in. Het is een heftig verhaal. Voor een relatief kort verhaal is het knap dat je dit kunt. Ik vond dit een heel mooi verhaal.

De bundel kost €10,- of als e-book voor €2,99. Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Tip van Veer: Een momentje voor jezelf

De Crime Compagnie en De Verhalenfabriek hebben de decemberactie ‘Een momentje voor jezelf’. In december is er de grote ebookactie. De ebooks van De Crime Compagnie worden in prijs verlaagd van €8,99 naar €4,99 en de ebooks van De Verhalenfabriek van €2,99 naar €0,99! Schrijf je je in voor de nieuwsbrief dan krijg je gratis het ebook van Tess.

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Winternacht

Auteur: Linda Jansma, Marja West en Saskia M.N. Oudshoorn
ISBN E-book: 9789461096296
ISBN paperback: 9789461096913

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge