Recensie: Zonder angst – Inge van Prooijen

Het is tijd voor een thriller van Nederlandse bodem. Ik las Zonder angst van Inge van Prooijen. Het einde van dit verhaal was fenomenaal! Maar wat vond ik van de rest? Je leest het in mijn recensie.

Het verhaal van Zonder angst

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo. Hoe ver mag je als therapeut gaan om te helpen?

Mijn mening

De cover van ‘Zonder angst’ is interessant. Door de ondertitel op de bruine achtergrond zie je niet helemaal haar gezicht en dat is fijn. Je kunt nog zelf een beeld vormen van haar. Ik weet alleen niet of ik voor die bruine streep/vlek gekozen had. Het leidt me een beetje af en lijkt niet helemaal bij de rest te passen.

Inge van Prooijen heeft een lekkere stijl. Het is vlot en pakkend. De hoofdstukken zijn kort en in het begin zit er een goed tempo in het verhaal. In het midden van het verhaal is de balans een beetje weg. Het is dan een stuk trager dan in het begin.

De sluimerende spanning vanaf de eerste pagina maakte wel veel goed. Er wordt opgebouwd naar ‘iets’ (sorry voor de vaagheid, maar ik wil geen spoilers weggeven). Inge van Prooijen weet me wel geboeid te houden. Gelukkig stelt het ‘iets’ niet teleur.

Het einde van deze thriller is het beste. Het is fenomenaal. Het zit zo goed in elkaar! Het is er eentje die je bij blijft. Het is onverwachts.

Psychologisch zit deze thriller heel goed in elkaar. Er wordt echt een spelletje met je gespeeld. Ik houd ervan! ‘Zonder angst’ is het thrillerdebuut van Inge van Prooijen en het smaakt zeker naar meer.

Zonder angst is het thrillerdebuut van Inge van Prooijen en maakt naar meer!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zonder angst

Auteur: Inge van Prooijen
ISBN paperback: 9789461096807
ISBN e-book:9789461096807

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge