Recensie: Zwoele ritmes – Claudia Vanzegbroeck

Zwoele ritmesVan Claudia Vanzegbroeck mocht ik haar boek Zwoele ritmes lezen. De cover vond/vind ik heel sensueel en paste heel goed bij de sfeer van het verhaal. Ik was benieuwd naar de schrijfstijl van Claudia en hoe de burn-out van Tara (hoofdpersonage) verweven is in het verhaal.

Het verhaal

Tara heeft een duffe kantoorbaan in Brussel en ze balanceert op het randje van een burn-out. Ze staat op het punt om te trouwen met haar grote liefde. Tot ze op een feest bij haar goede vrienden, Dan en Rebecca, haar verloofde Jason betrapt met een ander. Ze is diep geschokt en komt in een burn-out terecht. Ze verliest haar baan, haar flat en ze beseft dat ze er alleen voor staat.

Dan ontmoet ze Miquel. Hij is een popster met Puerto Ricaanse roots en moedigt haar aan om haar dromen na te jagen…

Mijn mening

Zwoele ritmes is een heel romantisch boek en is een verhaal met een hoog feel good gehalte. Je droomt heerlijk weg naar een wereld vol dans en liefde. De schrijfstijl van Claudia Vanzegbroeck is aangenaam, vlot en leest lekker weg. Het past perfect bij dit romantische verhaal. Tara is een ‘normaal’ meisje met haar onzekerheden en verdriet. Dit is heel herkenbaar voor iedereen en dit maakt Tara een sterk personage.

Op de achterkant wordt gehint naar de burn-out van Tara, maar die burn-out heb ik eigenlijk gemist in het verhaal. Het kwam voor mijn gevoel niet duidelijk genoeg naar voren wanneer Tara in de burn-out beland en wat dit met haar doet.

Het einde was voor mijn gevoel abrupt en het paste niet bij de rest van het verhaal. Het hele verhaal is heel uitgebreid en veel mooie details komen aan bod. Het einde daarentegen was heel kort en snel afgelopen. Jammer, want ik wilde zo graag meer lezen van Tara.

Zwoele ritmes is een romantisch verhaal met een sterk en herkenbaar hoofdpersonage.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Claudia Vanzegbroeck voor het boek!

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Zwoele ritmes – Claudia Vanzegbroeck”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge