Recensie: Drakenbloed – Pepper Kay

Drakenbloed
Foto van Futuro Uitgevers

Van Futuro Uitgevers mocht ik het fantasy boek Drakenbloed van Pepper Kay lezen. In Serie Sunday las ik al de scifi-serie van Pepper Kay, maar nog niet eerder las ik een fantasy boek van haar hand. Ik was benieuwd hoe haar schrijfstijl zou passen bij dit genre.

Het verhaal

Tessa heeft een confrontatie met een draak en dit vormt het begin van een reeks gebeurtenissen. Ze komt terecht in een wereld vol magie. De mensen die ze ontmoet, proberen haar een taak op te dringen. Tessa wil hier echter niks van weten. Eigenlijk wil ze naar huis. Ze komt erachter dat ze geen keus heeft. Er is geen weg terug. Het wordt een strijd op leven en dood.

Mijn mening

De voorkant van het boek vond ik heel tof. Het geeft heel goed de sfeer van het boek weer.

Het begin is mysterieus en je valt in het verhaal. Het verhaal is spannend en origineel. De  ‘nieuwe’ wereld van Tessa zit vol met magie, maar eigenlijk voelt het direct heel normaal aan. Ik hoefde helemaal niet te wennen en het voelde heel natuurlijk.

Het einde was heel mooi, maar voelde niet af. Ik miste nog iets en ik ben blij dat er een deel twee is. Tessa maakt een mooie groei door en is een goed uitgewerkt personage.

Soms raakte ik in de war en was ik de weg een beetje kwijt. De tijd in het boek ging voor mijn gevoel heel snel. Hierdoor bleven sommige stukken vaag. Toch hadden deze stukken geen invloed op de verschillende verhaallijnen. De verhaallijnen vloeiden mooi in elkaar over en waren logisch opgebouwd.

Drakenbloed is een spannend verhaal in een mooie, magische wereld.

De recensie van het vervolgboek Drakenspoor is hier te vinden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge