Simone van der Vlugt 25 jaar: Jeugdsentiment

Simone van der Vlugt 25 jaar

Ik ben opgegroeid met de historische jeugdboeken van Simone van der Vlugt. Vijfentwintig jaar geleden debuteerde Simone van der Vlugt met het historische jeugdboek ‘De amulet’. Om dit te vieren verschijnen een aantal jeugdboeken in een jubileumeditie. Ik vertel je in dit artikel meer over de jubileumedities en mijn herinneringen aan de boeken van Simone. Lees je mee?

Jeugdsentiment en volwassen herinneringen

Het eerste boek dat ik ooit las van Simone van der Vlugt was ‘Jehanne’. Een verhaal dat gaat over Joanne d’Arc. Ik was direct gecharmeerd van de stijl van Simone en ik droomde weg in het jaar 1425. Ik kon bijna de brandstapels ruiken. Later las ik dit boek ook voor mijn opleiding Geschiedenis en gebruikte ik het voor een opdracht.

Toen ik Simone van der Vlugt eenmaal leerde kennen, wilde ik alles van haar lezen. Van ‘De guillotine’ tot ‘De amulet’: ik las het allemaal. Volgens mij heb ik ze meerdere keren bij de bibliotheek geleend.

Als twintiger leerde ik haar volwassen boeken kennen. Ik las o.a. ‘Nachtblauw’ en de Lois-trilogie (‘Aan niemand vertellen’, ‘Morgen ben ik weer thuis’ en ‘Vraag niet waarom’). Haar nieuwere boeken, zoals ‘Ginevra’, heb ik nog niet gelezen, maar ze staan wel hoog op mijn lijstje.

Deze maand komt haar nieuwe boek ‘De kaasfabriek’ uit.

Jubileumedities

Jubileumeditie

Omdat Simone van der Vlugt haar jubileum heeft, zijn er een aantal edities verschenen in een geheel herziene versie. Het zijn de volgende verhalen:

  • De guillotine
  • Zwarte sneeuw
  • De amulet
  • Schijndood
  • Bloedgeld

En sinds kort ook ‘De bastaard van Brussel’ en ‘De slavenring’. De komende twee dagen vertel ik je meer over deze twee boeken. Spoiler: ik heb genoten!

De jubileumedities bestaan uit een mooie blauwe hardcover met een mooie wikkel. Dezelfde sfeer als ‘vroeger’, maar met een nieuw, speciaal jasje.

Ik hoop dat je deze terugblik leuk vond! Welk boek van Simone is jouw favoriet?

Liefs,

Veronique

*Dit artikel is niet gesponsord. Ik ben alleen oprecht fan van Simone van der Vlugt en ik wilde dat graag met je delen.

*’De bastaard van Brussel’ en ‘De slavenring’ heb ik gekregen als recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt de jubileumedities kopen bij de lokale of online boekhandels, zoals Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge