Recensie: Billie & Seb – Ivo Victoria

Recensie

Een tijdje geleden heb ik het boek Billie & Seb gelezen van de schrijver Ivo Victoria bij uitgeverij Lebowski Publishers. Vanaf vandaag is dit boek overal te koop.

Waar gaat Billie & Seb over?

Het boek gaat over een zeventienjarige jongen Seb. Hij is/was goed bevriend met Billie. Na een tragisch ongeval ligt Billie in coma in het ziekenhuis. Seb weet niet goed hoe hij hiermee moet omgaan. Met kerstavond krijgt hij van zijn ouders een airsoftgeweer cadeau. Hij verliest zichzelf in gevechten met zijn vrienden. Zijn ouders hebben wanhopige gesprekken met zijn oom. Tijdens de gevechten worden realiteit en fictie langzaam een. Totdat een van zijn vrienden het dienstwapen meebrengt van zijn vader.

Mijn mening

De schrijver van het boek, Ivo Victoria, kende ik nog niet. Van tevoren heb ik niks gelezen over het boek en ik ben er blanco ingegaan.

Het boek gaat over Seb en Billie. Na een tragisch ongeval ligt Billie in coma. Seb weet niet zo goed hij hierop moet reageren. Op kerstavond krijgt hij van zijn ouders een geweer. Dit staat garant voor spannende ontwikkelingen.

Tijdens het lezen voelde ik een heel raar gevoel. De hoofdpersonages worden afstandelijk neergezet ten opzichte van Seb. Daarnaast worden wel alle personages goed beschreven door de schrijver. Geheimen worden aangekaart, maar niet opgehelderd. Aan het eind zat ik nog met vragen en ik miste bepaalde verbanden. Jammer dat de eindjes aan het einde niet bij elkaar werden geknoopt. Misschien het boek nog eens lezen over paar maanden en kijken of het dan duidelijk is?

Het boek maakte me verward en het gaf me een raar gevoel. Bij mij ontbraken sommige woorden in het begin. Ik miste ook hoofdletters en nummering van de hoofdstukken. Hierdoor was het lastig om het boek in een bepaalde tijd te plaatsen en hoe de hoofdstukken zich verhouden tot elkaar.

Waar ik over te spreken ben, is de manier waarop de schrijver bepaalde zinnen heeft opgeschreven. Sommige zinnen zijn heel erg mooi qua opbouw en lading. Soms zijn ze bijna poëtisch.

Dit boek is verwarrend, maar laat wel een bijzonder gevoel achter. En dat is misschien nog wel het belangrijkste!

Liefs,

Veronique

Bedankt The House of Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of  Bol.com  bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Billie & Seb

Auteur: Ivo Victoria
Uitgever: Lebowski
ISBN paperback:  9789048834396 
ISBN e-book: 9789048834402 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge