Verfilmde Boeken #3: Roald Dahl

Verfilmde boeken

In mijn vorige twee artikelen over Verfilmde Boeken ging het over twee schrijvers die ik op latere leeftijd leerde kennen: Nicholas Sparks en A.C. Baantjer. De boeken van deze schrijver las ik als klein meisje al, maar nog steeds zijn ze grote favoriet; de boeken én films van Roald Dahl.

Matilda 

Dit is mijn ultieme favoriet. Ik ben gek op deze film. Elke kerst komt hij op de televisie en ik kijk hem elke kerst weer. Tijdens het lezen van dit boek raakte ik al verdwaald in de wereld van Mathilda en tijdens film gebeurde dit weer. Ik probeerde ook kopjes te laten bewegen of deuren te openen met mijn gedachten en ogen. Helaas, tot op de dag van vandaag is er nooit iets gebeurd.

Charlie And The Chocolate Factory

Dit vind ik een heerlijke feelgoodmovie. Allemaal stoute kindjes, een braaf jongetje die het niet breed heeft thuis en een eigenaardige chocoladefabriekeigenaar staan garant voor een lekkere (letterlijk) feelgoodfilm. De liedjes komen niet meer uit je hoofd en stiekem hoop ik nog steeds een gouden wikkel te vinden.

The Witches

Het boek over De Heksen van Roald Dahl vond ik vroeger heel eng. Ik vond het een naar boek. Later las ik het boek nogmaals en vond ik het heel intrigerend. Hoeveel fantasie kun je hebben? De film vind ik heel goed. Jammer, dat het einde anders is dan het einde in het boek.

Er zijn nog meer boeken en films verfilmd, maar dit is mijn top-3.

Welke films van Roald Dahl zijn jouw favoriet?

Liefs,

Veronique

 

Bol Algemeen


*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge