Verfilmde boeken #1: Nicholas Sparks

Verfilmde boeken

Boeken zijn leuk om te lezen, maar boeken die verfilmd zijn, vind ik (soms) nog leuker. Je fantasie wordt werkelijkheid en soms valt dit een beetje tegen, maar soms is het beter dan je eigen fantasie. Dit maakt films van boeken die verfilmd zijn leuker, vind ik. Er zijn veel boeken geschreven die later verfilmd zijn.

In deze eerste “Verfilmde Boeken” ga ik het hebben over de boeken (en films) van Nicholas Sparks die ik het mooiste vond. Bij de meeste verfilmde boeken las ik eerst het boek of boeken. Maar bij Nicholas Sparks was dit andersom. Bij de meeste zag ik eerst de film.

The Notebook

De eerste film van Nicholas Sparks die ik zag, was The Notebook (Nederlands: Het Dagboek). En later las ik het boek van deze mooie film. Een oude man leest het dagboek van zijn demente, oude vrouw. In het verhaal worden Allie en Noah verliefd op elkaar tijdens een vakantie. De hele zomer is een romantisch verhaal, maar terug in het echte leven, raken ze elkaar kwijt. De ouders van Allie willen niet dat ze met Noah trouwt, maar met een andere man. Maar Allie twijfelt… Ze gaat op zoek naar Noah. Dit boek stond garant voor heel wat tranen. En de film overigens ook!

The Lucky one

Wat een verhaal is dit! Hoe vaak ik het boek ook lees of de film kijk; tranen zijn er altijd. Het verhaal gaat over een ex-militair Logan Thibault. Hij raakt gewond in Irak tijdens een missie. Hij wordt gevonden met een foto in zijn hand. Hierop staat een vrouw en deze kan hij niet uit zijn hoofd krijgen. Hij gaat naar haar op zoek. De vrouw is Elizabeth. Ze is gescheiden en woont met haar zoontje bij haar oma. Ze is eigenaresse van een hondenasiel en hebben een vacature voor verzorger. Logan gaat op sollicitatie. En wordt aangenomen, maar vertelt niks over de foto… Er ontwikkelt zich een romance, maar er is nog een ex-man die nog gek is op Elizabeth… Een heerlijk verhaal over een mooie romance!

Last Song

Ik las hier het boek eerst en later zag ik pas de film. Wat een mooi verhaal met een spannende wending. Ronnie is 17 jaar en haar ouders zijn gescheiden. Dit zorgde voor veel boosheid bij Ronnie. Ze vervreemdt steeds meer van haar ouders. Haar moeder besluit dat het goed is als ze bij haar vader is in de zomer. Haar vader is een voormalig concertpianist en leraar. Hij leeft een rustig leven in een kerkstadje aan de kust. Het wordt een veelbewogen zomer met veel ontwikkeling en een eerste liefde. Het is een film met mooie beelden en een pracht verhaal!

The Longest Ride

De laatste in mijn rijtje boeken van Nicholas Sparks is ‘De lange tocht’. Een mooi verhaal met een mooie ontwikkeling en ontdekkingen. Je hebt de rodeo-rijder Luke en de kunstgeschiedenisstudente Sophia. Luke raakt gewond. Hij leert Sophia kennen en samen gaan ze op een date. Ze worden verliefd, maar er volgen een paar ontwikkeling. En hiervoor moet je het boek lezen of de film zien. Een enorme aanrader!

Nicholas Sparks schreef nog meer boeken en er werden nog 5 (tot nu toe) films gemaakt. Deze 4 zijn mijn favorieten.

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete Nicholas Sparks film.

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge