Recensie: Bloeiend vlas – Gerda van Wageningen

Afbeelding van uitgeverij Zomer & Keuning

Ik had zin in een romantisch liefdesverhaal met een historisch randje. In de app VakantieBieb kwam ik Bloeiend vlas van Gerda van Wageningen tegen. De cover vond ik romantisch en het verhaal sprak me aan. Ik begon erin te lezen en ik droomde heerlijk weg.

Het verhaal

Hester en haar zus, twee echte stadsmeisjes, worden naar het dorpje ’s Gravendeel gestuurd om hun oudtante te helpen. Hun oudtante is gevallen en heeft hulp nodig. In het dorp worden ze wantrouwend aangekeken. Hester voelt zich niet op haar gemak in het dorp en bij haar tante, maar dan wordt ze verliefd op Bart Los. Maar wat moet zij nou weer op een boerderij? Ze is tenslotte een echt stadsmeisje!

Mijn mening

Bloeiend vlas is een heerlijk boek om bij weg te dromen. Het verhaal is romantisch en speelt zich af in de tijd van de crisis van de vorige eeuw. Je leert de grote verschillen kennen tussen de stad en het platteland. Maatschappelijke thema’s als werkloosheid, standenverschil en de plaats van de vrouw komen allemaal aan bod in dit boek. Ik vond het verhaal soms een beetje traag en het moest even op gang komen. Sommige personen komen niet zo goed uit de verf, maar Hester is goed uitgewerkt. Je gaat een beetje van haar onschuld houden.

Bloeiend vlas maakt deel uit van een serie en is het laatste deel van de trilogie over de vlasteelt in de Hoeksche Waard. Deel 1 heet Hoeve Sofie en deel 2 De vlasfabriek. Ik ga toch ook de andere delen lezen, omdat ik de schrijfstijl van Gerda heel fijn vond.

Ga jij het boek lezen?

Veel liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Bloeiend vlas – Gerda van Wageningen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge