Veronique Kijkt: The Girl on the Train

Verfilmde boekenIn Veronique Kijkt bespreek ik films/series die gebaseerd zijn op boeken. Vandaag vertel ik je meer over de film The Girl on the Train. Deze film is gebaseerd op de debuutthriller van Paula Hawkins (Het meisje in de trein). In 2016 kwam de film in de bioscopen. De meningen zijn nogal verdeeld over zowel het boek als de film. Ik was heel benieuwd naar de film, want het boek las ik eerder en legde ik halverwege weg… Positief: ik wist hierdoor het einde niet!

Het verhaal

Het verhaal is gebaseerd op het boek en gaat over Rachel. Ze is pas gescheiden en neemt elke dag de trein naar Manhattan. Elke dag ziet ze een perfect koppel bij een mooi huis: Scott en Megan. Dan ziet Rachel op een dag iets opmerkelijks. Niet veel later wordt Megan vermist. Rachel komt in een complot rondom de verdwijning van Megan terecht. Allerlei gebeurtenissen volgen elkaar op.

Tweede kans en mijn mening

Het boek heb ik weggelegd en vond ik niet zo goed. Ik wilde graag de film zien, omdat ik hoopte dat de film mij zou overtuigen van het verhaal. Ik wilde het een tweede kans geven.

Met een kop thee kroop ik op de bank en de film kon beginnen. Wat een traag begin! Ik kon er moeilijk inkomen en de flashbacks vond ik vervelend worden. Het waren er zoveel… Er waren veel verhaallijnen en ik kon ze eigenlijk niet goed uit elkaar houden. Het einde vond ik niet spectaculair. Daarnaast ergerde ik me aan de personages. Ik vond het mooi hoe de verhaallijnen bij elkaar kwamen. Dit was mooi gedaan. Helaas, bleef het euforische gevoel uit.

Wat vond jij van het boek of de film?

Liefs,

Veronique

4 Replies to “Veronique Kijkt: The Girl on the Train”

  1. Ik vond het boek net als de film overhyped en niet mijn ding. Leuke van het boek vond ik dat de hoofdfiguur nu eens geen stereo-type was maar gewoon een heel vervelend mens… Verder was er de hoge voorspelbaarheid in het verhaal. De film bleef wel redelijk trouw aan het verhaal van het boek dus vandaar dat ik beide denk ik niet kon waarderen. Wel blij dat ik eerst het boek heb gelezen anders had ie na de film nooit van mijn tbr gekomen…
    Conny onlangs geplaatst…“Sable ” Nanda RoepMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge