Recensie: Deze Nu – Pascal Rijnja

Ik weet eigenlijk niet hoe ik in contact kwam met schrijver Pascal Rijnja. Misschien via Hebban of via Twitter? Het maakt niet uit. Ik mocht van hem zijn boek Deze nu (of Deze NU) lezen. De inhoud en het verhaal spraken me aan en ik was nieuwsgierig naar de schrijfstijl van Pascal. Het boek kwam binnen en ik was verrast door de mooie vormgeving van het boek. Het is mysterieus en spannend.

Het verhaal van Deze nu

Je kunt in het leven twee keuzes maken. Je kunt links of rechts gaan. Je maakt onbewust of bewust een keuze en door die keuze gaat het helemaal mis. Dan krijg je de kans om jouw leven verder te leven, maar dan met de andere keuze. Stel je voor dat dit zou kunnen? Twee studenten, Matson en Lois, komen achter een grote doorbraak. Je kan je eigen keuze beleven, maar ook alle andere keuzes, maar dan in een andere parallelle nu. Hiermee hebben ze iets ontdekt… en dat heeft grote gevolgen…

Mijn mening

Dit boek is het debuut van Pascal Rijnja. In Deze Nu komen twee studenten, Matson en Loïs achter een theorie over verschillende parallelle werelden. Stel, er zijn nog andere werelden dan alleen deze die je kent? Je maakt een keuze en deze keuze heeft dramatische gevolgen, maar wat als je opnieuw de keuze kunt maken? En je de andere keuze maakt?

Deze Nu is een verhaal met een race tegen de klok. De schrijfstijl past bij het verhaal. In het begin is er veel informatie met een wiskundige en natuurkundige inslag. Hier moet je even doorheen en even inkomen, maar daarna heeft het boek je in zijn greep. Je wilt weten hoe het afloopt en dan zit de vaart er goed in.

De verschillende perspectieven zijn even wennen, maar hierdoor worden wel alle personages mooi onthuld. Je leert ze kennen en eventueel ook waarderen om wie ze zijn.

Liefs,

Veronique

Bedankt Pascal Rijnja voor het boek én de boekenlegger!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Bol Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge