Recensie: Ach, moedertje – Hugo Borst

Ik had twee Bol.com bonnen en daarvan kocht ik het boek Ach, moedertje van Hugo Borst. Het eerste boek over de moeder van Hugo, ‘Ma’, had ik vorig jaar al gelezen. Ik was ontzettend benieuwd naar het volgende deel en… werd beloond.

Het verhaal van Ach, moedertje

In het boek zijn allemaal korte verhalen over de moeder van Hugo Borst en andere bewoners van het Verzorgingstehuis te lezen. De moeder van Hugo heeft Alzheimer en woont in een verzorgingstehuis in een besloten woongroep.

Persoonlijk en mening

Ik vond dit een prachtboek. Net zo mooi als de eerste. Ik was geraakt door de herkenbaarheid en kwetsbaarheid van de verhalen. Mijn lieve oma woont in een woongroep en heeft dementie. Ik ga twee ochtenden in de week naar haar toe. Samen doen we leuke dingen en lachen we wat af. Ik vind het belangrijk om te focussen op de leuke momenten met oma. Het is al naar genoeg om de aftakeling mee te maken en om haar te zien veranderen. Toch… blijft ze mijn lieve oma en dat zal ze altijd blijven.

Dit boek stond vol herkenbaarheid en ik heb wat afgelachen. Bij de eerste pagina moest ik al wat emoties wegslikken, later ging dit over op hartverscheurend huilen. Ik was geraakt. Maar toch laat Hugo ook de mooie kanten zien. En dat is misschien wel de beste manier: focus je op de goede en mooie momenten. Ik raad het boek aan iedereen aan. Het geeft een kijkje in de wereld in een verzorgingstehuis en in de wereld van iemand met dementie.

Wat vind jij van de boeken van Hugo Borst?

Update: Mijn oma is er helaas niet meer. Ik schreef nog meer artikelen over dementie:

Liefs,

Veronique

Bol Algemeen


Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge