Recensie: Verwachte wendingen – Wessel Noordeling

Ik las het boek Verwachte wendingen van Wessel Noordeling. De schrijfster leerde ik via Hebban kennen en ik mocht een recensie schrijven over haar boek. Heel leuk! Ik leer altijd graag nieuwe auteurs kennen.

Het verhaal van Verwachte wendingen

In ‘Verwachte wendingen’ kruisen de levens van Celeste, Silke, Hester en Aleid elkaar. De vrouwen staan alle vier voor een moeilijke en belangrijke keuze in hun leven. Van het kwijtraken van je huis tot aan een beklemmende vriendinnengroep. Het verhaal gaat over de keuzes en de gevolgen van de dames.

Mijn mening

In het boek ‘Verwachte wendingen’ staan Celeste, Silke, Hester en Aleid voor verschillende belangrijke keuzes in hun leven. Elk leven is heel verschillend met als bindende factor een keuze. Dit kan zijn een verstikkende baan, een vriendinnengroep waar je eigenlijk niet inpast of het kwijtraken van je huis. De vrouwen kruisen elkaars leven op verschillende manieren en via bijzondere wegen.

De verschillende personen maakt dit verhaal heel aangenaam. Je leert elke persoon afzonderlijk kennen en de manier waarop ze in elkaars leven komen, is ingenieus gedaan. De bruggetjes van de ene persoon naar de andere zijn heel geleidelijk en goed gedaan. De verschillende levens komen perfect bij elkaar en passen, hoe verschillend ook, allemaal bij elkaar. De verschillende perspectieven maken het een dynamisch verhaal.

Sommige verhaallijnen waren een beetje voorspelbaar en sommige personages hadden dieper uitgewerkt kunnen worden. Aan het eind bleef er een vraag over in mijn hoofd. Dat gaf mij een onprettig gevoel. Alsof het verhaal niet af was.

Desondanks is het een interessante manier van verhalen vertellen. Je leert in één klap verschillende mensen kennen en dat maakt dit verhaal interessant. Het verhaal is daarnaast origineel. Het boek trekt je in het verhaal en je bent steeds benieuwd naar het volgende personage. Dit maakt het een echte doorlezer. Kortom een verhaal met mooie overgangen tussen personen en verhaallijnen.

Veel liefs,

Veronique

Bedankt Wessel Noordeling voor het boek!

Bol Algemeen


*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge