Verfilmde Boeken #6: Vijftig Tinten Grijs

Verfilmde boeken

Deze Verfilmde Boeken is duister, spannend en sexy. Ik heb het over de trilogie van schrijfster E.L. James over de duistere Christian Grey en de naïeve Anastasia Steele. Dit is de Vijftig Tinten-trilogie.

Boeken

De Vijftig Tinten-trilogie bestaat uit drie boeken die allemaal beginnen met Vijftig Tinten… als titel. De boeken zijn als serie te lezen, maar kunnen ook apart gelezen worden.

In het eerste deel, Vijftig Tinten Grijs, leer je de rijke Christian Grey kennen met zijn verleden en de bijzondere verlangens naar controle. Zijn tegenspeelster is Ana(stasia) Steele. Zij is een beetje een naïeveling en raakt tot over haar oren verliefd op Christian. Ze weet alleen niet of ze kan toegeven aan de verlangens van Christian. Wat ik mooi vind, is de ontwikkeling van de relatie tussen de twee personen. De gedachtes van Ana vind ik fantastisch weergegeven en lieten me dikwijls lachen.

Het tweede deel, Vijftig Tinten Donkerder, is pittiger op het gebied van actie. Er gebeurt veel meer en het is een spannende reeks gebeurtenissen. De liefde tussen de twee verdiept zich en dat vind ik nog steeds een mooi aspect van het verhaal. De sfeer in het boek is precies goed.

Vijftig Tinten Vrij is de afsluiter van de trilogie. En wat voor een. Het is mijn favoriet en dat heeft te maken met de relatie die zich ontwikkeld, maar ook zeker met een gebeurtenis die alles op de kop zet.

De boeken heb ik allemaal meerdere keren gelezen en ik blijf ze goed vinden. De relatie die zich ontwikkeld, maar ook zeker de sfeer rond de boeken vind ik prachtig. De seksscènes zijn niet pornografisch en dat vind ik ook een kunst. Het kan al snel vulgair worden, maar dat had ik niet.

Film(s)

En toen kwam het moment waarop we allemaal gewacht hebben: er kwam een film uit in 2015! In Nederland werden in de voorverkoop 110.000 kaarten verkocht voor Fifty Shades of Grey. Het werd een hype en men was in de ban van Christian Grey.

Ik heb gekozen om de film thuis te kijken en moest dus even wachten tot hij verkrijgbaar was. Ik had me geïnstalleerd op de bank en ik had me voorbereid. En het was verschrikkelijk. Ik was zo teleurgesteld. Het had niet te maken met het verhaal, want dat vond ik goed. De sfeer in de film was zoals in de boeken en zoals ik het  me had voorgesteld. Maar… Christian leek niet op mijn Christian Grey die ik mij had voorgesteld (Sorry, Jamie Dornan). Ik heb hem ook niet afgekeken. Jammer.

Totdat het nieuws kwam dat Fifty Shades Darker op 7 februari 2017 in première zou gaan.Ik heb de eerste film nog eens opgedoken en heb me weer geïnstalleerd op de bank. De verwachtingen waren laag na het fiasco van de vorige keer. Maar… het was best leuk. Ik had Christian geaccepteerd en het was goed. Dit is niet de beste film die ik ooit gezien heb, maar zo slecht als de eerste keer vond ik hem nu niet.

De film Fifty Shades Darker draait nu in de bioscoop!

Wat vind jij van deze trilogie?

Veel liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge