Verfilmde Boeken #9: De Eetclub

Verfilmde boekenIn deze negende Verfilmde Boeken staat er een boek én film van Nederlandse bodem centraal. Het gaat om De Eetclub van Saskia Noort.

Waar gaat het over?

Het verhaal van De Eetclub gaat over een stel van begin 30. Karen en Michel hebben samen een dochtertje en verhuizen van de stad naar een dure villawijk. Karen wordt al snel opgenomen in een vriendengroep (De Eetclub) die erg hecht is. De groep bestaat uit de vrouwen en hun echtenoten. Op een avond wordt ze uit bed gebeld door vriendin Patricia. Er is brand in het huis van een andere vriendin, Babette. Haar kinderen en zijzelf zijn gelukkig in veiligheid, maar van haar man, Evert, ontbreekt elk spoor. Hij blijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Deze gebeurtenis zet alle relaties binnen de vriendengroep onder druk. Karen komt erachter dat iedereen geheimen met zich meedraagt. Deze verbergen ze voor haar, maar ook voor elkaar. Simon, de ‘leider’ van De Eetclub en de man met zij een affaire heeft, weet meer van de ‘zelfmoord’. Karen wilt alle waarheid boven tafel en besluit zelf op onderzoek uit te gaan…

Boek

Ik las De Eetclub voor mijn boekenlijst van Havo-5. Toen ik 17 was, kon ik het boek niet waarderen. Het was lastig en ik snapte er niet veel van. Al die intriges en geheimen vond ik maar verwarrend. Vorig jaar kwam ik het boek bij toeval tegen.. en ik vond het interessant. De intriges en geheimen kon ik beter plaatsen en het was een boek met een spannend plot. Ik moest de hele tijd denken aan de quote:  “Niets is wat het lijkt.”

In het begin kon ik alle personages van het verhaal niet plaatsen en wie deed het met wie? En wie was afhankelijk van wie? Ik heb altijd een hekel aan boeken met te veel personages. Dan kan ik het allemaal niet meer uit elkaar houden en dan loopt alles door elkaar. Dat leest niet lekker.

Film

In de film had ik geen last van personages die ik verwisselde. Ik vond de setting goed gevonden. De bekende Nederlanders waren ook alom aanwezig in deze film. Bracha van Doesburgh (Karen) paste perfect in de rol van Karen. Thom Hoffman (Simon), ja die van Dokter Tinus, is een goede weergave van Simon. Maar ook Angela Schijf als Babette zette een goede rol neer. De film vond ik iets minder verdiepend dan het boek. Jammer, want er had misschien meer ingezeten.

Heb jij De Eetclub gezien?

Veel liefs,

Veronique

*Dit artikel bevat een affiliate link. Meer informatie is hier te vinden.

Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge