Veronique’s Week #42: Efteling

Deze week laat ik nog even geen week zien, maar 1 dag! Elk jaar gaan we naar de Efteling en dit jaar nam ik je mee! Kijk je mee?

Mijn zusje reed met haar nieuwe auto naar Kaatsheuvel. Vanuit Limburg al gauw een dik uur en een kwartier. De entree vind ik altijd geweldig. Het is zo magisch!

Entree
Magisch!
Glas in lood
Glas in lood!

We begonnen in de Droomvlucht. En daarna ging ik in de zweefmolen. Het weer was trouwens perfect: niet te warm en een klein zonnetje.

Zweefmolen
Zweefmolen

Tijd voor het sprookjesbos! Ik ben er gek op. Vanwege mijn rug mocht ik niet in de achtbanen of andere heftige attracties. Jammer, maar ik heb me alsnog goed geamuseerd. Ik genoot van de sprookjes en we liepen er lekker lang rond. Deze foto maakte ik van het kasteel van Doornroosje.

Doornroosje
Doornroosje
Langnek
Langnek

Meet the sister! Dit is mijn lieve zusje Michelle. Ze wilde “nou eindelijk ook eens op mijn blog!” Bij deze! ­čśë

Zusje!
Meet the sister!

Daarna gingen we naar De Indische Waterlelies. Ik vond dit sprookje vroeger zo eng. Maar nu… zo mooi! Het is zo mooi aangelegd. Even waan je je op vakantie.

De Indische waterlelies
De Indische Waterlelies

Oke. Tijd voor de Pagode. Ik heb enorme hoogtevrees en sinds 2, 3 jaar ga ik pas in de Pagode. Als ik blijf zitten en niet naar beneden kijk, is er niks aan de hand. Het uitzicht is trouwens super tof!

Pagode
Pagode
Uitzicht vanuit de Pagode

Daarna door naar de bootjes. Beetje varen, genieten van al het moois. Onderweg kwamen we langs de Baron 1898.

Vissersplaatsje
Nog meer moois
Waterval
Watervalletje

Tijd om te eten! Dit is bij Polles keuken (pannenkoekenhuis). Dit is mijn ultieme favoriete pannenkoek van de kaart en deze neem ik elk jaar. Lekker zoet!

Pannenkoeken
Pannenkoek!

We kwamen er halverwege de dag achter dat het vrijdag was en dat het Negen Pleinen Festijn was (hele maand juli en augustus op vrijdag en zaterdag). Op negen verschillende pleinen is dan muziek, dans en eten. Het park is dan open tot 11 uur. Het festijn begint met De Bonte Stoet. Wij konden vanaf Polles Keuken het heel goed zien.

De bonte stoet
De Bonte Stoet

Dit is Polles Keuken. Mooi aangelegd he?

Polles keuken
Polles Keuken

Tijd om de pleinen af te gaan en om nog in een aantal attracties te gaan.Dit was een leuke dans en al snel gingen we richting de Fata Morgana. Daar waren straatgoochelaars. Heel tof!

Dansje
Dansje wagen?

Dit is een van mijn favoriete plekjes in de Efteling. Ik voelde me alsof ik op vakantie was.

Fata morgana plein
Fata Morgana Plein
Bananenplant
Wauw!

Bij het plein bij de Pirana was capoeira, Braziliaanse dans (dacht ik) en vuurspugers. Geniet van het filmpje!

Tijd voor een ijsje en om de Efteling dag te zeggen! Wauw! Hoe magisch ziet dit eruit?

Dag efteling
Dag Efteling!
Entree in donker
Tot ziens!

Wauw! Wat een magisch einde van deze mooie en fijne dag! Hier waren we allemaal aan toe. Ik vind de Efteling een van de mooiste parken van Nederland: de attracties, de aanleg, de sprookjes en het magische sfeertje. Ik ben er gek op!

Hopelijk vond je het leuk om te zien! Tot volgende week!

Liefs,

Veronique

*Dit artikel is niet gesponsord en is ook geen samenwerking. Ik wilde het gewoon graag delen met je! ­čÖé

2 Replies to “Veronique’s Week #42: Efteling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge