Achter het boek: Interview met Annemieke Heller over De kerstretraite

Foto van Annemieke Heller

In Achter het boek interview ik een schrijver over zijn of haar boek aan de hand van vijf korte vragen. Het interview is bedoeld als verdieping op de recensie van een boek. Deze Achter het boek staat in het teken van ‘De kerstretraite‘ van Annemieke Heller.

1. Hoe kwam je op het idee om dit verhaal te schrijven? Wat inspireerde je?
Ik ben ontzettend verslaafd aan dingen ontwerpen met Canva en zo nu en dan als ik me verveel ga ik gewoon wat schuiven met afbeeldingen en teksten. Vaak blijkt het samentrekken van die onderdelen een hele leuke boekcover te worden. Er komt dan een bijpassende titel in me op en ook vaak (door alle onderdelen die in eerste instantie vooral heel mooi stonden bij elkaar) een heel verhaal. Dat was nu ook het geval! En zeg nou eerlijk: dit schattige huisje verdient een verhaal toch?!

2. Lijkt de hoofdpersoon uit De Kerstretraite op jou? Waarom wel of waarom niet?
Een beetje wel denk ik! Natuurlijk met het oog op haar werk, ze is creatief en schrijft, maar ook haar idee van (een kerst) alleen zijn zou bij mij kunnen passen. Zeker niet met kerst! Maar wel het ‘alleen zijn’ deel. Als ik iets te doen heb, kan ik mezelf goed opsluiten om het af te ronden zonder verdere afleiding en daarin lijken we wel op elkaar. Emma heeft ook werk te doen en hoopt dat tijdens de kerstdagen af te krijgen. O, en voor een lief pluizenbolletje zou ik mijn plannen ook veranderen 🙂

3. Wat vond je leuk aan het schrijven van dit verhaal? En wat niet?
Het verhaal kwam er heel soepel uit, dus eigenlijk was het grootste deel van het schrijfproces top! Wel zullen andere schrijvers vast herkennen dat je zelfvertrouwen rond het schrijven altijd een beetje in golven gaat. Bij mij in elk geval wel. Na het schrijven dacht ik eerst: o, dit is best leuk geworden! Maar na nog een keer lezen, ging ik overal aan twijfelen. Het gaf voor mij ook wat extra spanning dat dit een e-book in eigen beheer zou worden. Bij mijn vorige drie e-books had ik een uitgeverij die zei dat het goed genoeg was voor publicatie en nu moest ik, hoewel ik superfijne proeflezers had die me hielpen, zelf beslissen wanneer dat zo was. Gelukkig heb ik tot nu toe alleen nog maar enthousiaste reacties gekregen!

4. Kun je iets meer vertellen over het schrijfproces van dit boek?
Het was eigenlijk best gek om dit verhaal te schrijven, omdat ik er vooral in de zomer aan werkte. Ik ben 100% kerstfan, maar als het wat eerder donker is buiten kom je toch makkelijker in die vibe. Mijn oplossing was dan ook om zo nu en dan een Hallmark kerstfilm te kijken tussendoor. Gelukkig staat die op sommige platforms gewoon het hele jaar door online!

5. Wat wil je de lezers nog meegeven over dit boek?
Dit boek is het eerste deel van een serie! Toen ik het boek voor de laatste keer doorlas, kreeg ik allemaal ideeën voor de personages rondom hoofdpersoon Emma. Heel veel van de personen die nu wat meer op de achtergrond zijn, krijgen dus in volgende boeken de hoofdrol en daar heb ik nu al zin in. De komende paar jaren kun je rondom kerst meer van deze e-books verwachten met de serietitel: Kerst in Copperhill.

Bedankt Annemieke Heller voor je uitgebreide antwoorden!

De recensie van ‘De kerstretraite’ lees je hier! Benieuwd naar dit boek? Houd dan mijn blog in de gaten!

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De kerstretraite

Auteur: Annemieke Heller
ISBN paperback:  9789083292601

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge